Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

En çok konuşulan kanal atv, en çok konuşulan dizi Eşkıya

Medya araştırma şirketi Interpress'in 1-30 Kasım tarihleri arasında 2 bini aşkın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi tarayarak yaptığı araştırma, son derece ilginç sonuçlar ortaya koydu. Buna göre yazılı medyanın en çok yer verdiği kanal atv olurken, adından en fazla söz ettiren yerli dizi ise atv'de yayınlanan 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' olarak belirlendi.
Medyada kendine en fazla yer bulan kanallar sıralamasında atv 1495 haber ile açık ara zirvenin sahibi olurken, onu Kanal D (1130), Show TV (982), Star TV (871) ve FOX (727) izledi.
Yerli dizilerin yazılı medyada yer alma sıralamasında ise atv'nin efsane dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', tam 176 kez haber olarak ilk sırayı elde etti. Onu, Kanal D'nin dizisi 'Vatanım Sensin' 167 haber ile izlerken, atv'nin bir başka dizisi 'Yeter' 150 haber ile üçüncü sırayı aldı. Kanal D'nin dizisi 'Poyraz Karayel' 141 haber ile dördüncü olurken, TRT 1'in sevilen dizisi 'Diriliş: Ertuğrul' 139 haber ile beşinci sıraya yerleşti. (Bu sonuçta Okan Bayülgen'in 'çabalarının' da(!) etkisi vardı kuşkusuz) Atv dizisi 'Aşk ve Mavi'nin 137 haber ile altıncılığı elde ettiği listede, iddialı dizilerden 'İçerde' 135 haber ile yedinci oldu. 'Anne' ise 122 haber ile dokuzunculukta kaldı.
'Yılın hüsranı' diyebileceğimiz sonucu ise 'Muhteşem Yüzyıl Kösem' aldı. Star'da yayınlandığı ilk sezonunda haber listelerinin zirvesinde yer alan ve adeta gündem belirleyen dizi, FOX'taki yeni sezonunda haber listesinin 30'uncu sırasına razı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA