Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Boğaz görünmüyor

Beşiktaş merkezde oturuyorum, daha önce de Beşiktaş'ta sahile indiğimde Boğaz'ı göremediğimi yazmıştım.
Sosyal medyada dolaşan bu görsel, durumu daha net özetliyor.
Beşiktaş'tan Ortaköy'e uzanan sahil boyunca ilerleyen kırmızı çizgi, halkın denizi görme imkanının olmadığı yerleri gösteriyor. Çarpı işaretleri ise güvenlik gerekçesiyle girilmesi yasak olan bölgeler.
Güvenlik gerekçesiyle kapatılan bölümlere lafım yok ama Beşiktaş'tan Ortaköy'e uzanan sahil şeridinde denizi görebildiğiniz tek yer Beşiktaş iskelesinin olduğu küçük alan. Bahçeşehir Üniversitesi, Four Seasons ve Çırağan otelleri, okullar, Feriye Palace vs. diye devam ediyor sahil şeridi. Bu aslında İstanbul'un genel sorunu; oteller, kafeler, ordu evleri, yalılar, saraylar, devlet binaları vs. tarih boyunca İstanbul Boğaz'ını görme önceliği, ayrıcalığı, gücü ve parası olana tanındı.
Beşiktaş sahili eski haliyle idare ediyordu ama orada bile Şehir Hatları iskeleleri, Prens Adaları'na yolcu taşıyan tekneler ve genişleyen İdo İskelesi yüzünden denizi daha az görüyorsunuz. Yasada geçiyor 'Deniz kıyıları halkındır' diye ama rant hırsı, Boğaz'ın kıyısını gıdım gıdım halkın elinden aldı.
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin Boğaz'da bazı bölgelerde denizi doldurup sahili genişletmesi çok eleştiriliyor. Evet, Boğaz daralıyor, o doldurulan alanlara otopark olmayabilirdi ama bu proje kötünün iyisi.
En azından vatandaşa yeni yürüme, nefes alma alanları yaratıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA