Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tinder makine mühendisliği

İnternet ölçümleme şirketi Gemius, arkadaşlık uygulaması Tinder'ın Türkiye'deki verilerini paylaştı. Aralık 2018-Mart 2019 dönemini kapsayan verilere göre; kadın kullanıcı oranı yüzde 29, erkekler ise yüzde 71.
Yaş dağılımında ilk sırada yüzde 32 ile 18-24 yaş gençler yer alıyor. Asıl sürpriz, 45 yaş ve üzeri kullanıcıların yüzde 28'lik paya sahip olması.
Tinder'ı en çok kullananlar yüzde 36 ile AB gelir grubunda olanlar. DE grubu ise sadece yüzde 10. Bu uygulamayı en çok lise ve üniversite eğitimine sahip olanlar kullanıyor.
İlkokul ve altı eğitime sahip kullanıcıların oranının sadece yüzde 17.
Tinder'da gelir seviyesi orta ve üst grupta olan eğitimli delikanlılar ile 45 yaş üstü 'azgın tekeler' çoğunlukta galiba. Kadın kullanıcı oranı bu kadar düşükse, Tinder'da üniversitelerde makine ve inşaat fakültelerinin kantinini hatırlatan bir ortam var demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA