Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Google Otomatik Silme kontrolleri

Veri politikası konusunda dev şirketler kontrolü kısmen de olsa kullanıcıya verecek adımları atmaya başladı. Google, kullanıcıların verilerini yönetmeleri için sunduğu araçlara 'Otomatik Silme' özelliğini ekledi.
Bedava fotoğraf, e-posta ve benzeri hizmetleri sunan Google gibi şirketler kullanıcı verilerini kullanarak önemli değer elde ediyor. Şimdi bu verilerin kullanımı konusunda kısmen bile olsa kontrol kullanıcıya geçiyor. Yeni eklenen Otomatik Silme kontrolleri sayesinde kullanıcılar Konum Geçmişi ve Web ve Uygulama Etkinliği gibi etkinlik verilerinin belirledikleri bir süre sonunda otomatik olarak silinmesi için gerekli düzenlemeyi kolayca yapabilecek.
Sistem şöyle işliyor: Etkinlik verilerinizi ne kadar süreyle tutmak istediğinize ilişkin -3 veya 18 gibi- bir zaman sınırı seçtikten sonra bu süreden daha eski olan her türlü veri otomatik olarak ve sürekli şekilde siliniyor. Söz konusu kontroller ilk olarak Konum Geçmişi ile Web ve Uygulama Etkinliği için geçerli olacak ve önümüzdeki haftalarda kapsamı genişleyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA