Ortaköy'de yedikleri midye ve kokoreç, Böcek ailesi için kabusa dönüştü! İki küçük kardeşin hayatını kaybettiği, saatler sonra annenin de yaşamını yitirdiği zehirlenme faciasının ardından Fonksiyonel Tıp Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ'dan herkes için uyarılar geldi. Besin seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Karadağ, olayın perde arkasındaki ölümcül tehlikeyi tek tek açıkladı!
İstanbul Fatih'te yaşanan midye ve kokoreç zehirlenmesi, Almanya'dan tatil için gelen Böcek ailesi için büyük bir felakete dönüştü. Ortaköy'de sokak satıcılarından midye ve kokoreç yiyen aile gece saatlerinde peş peşe fenalaştı.
6 yaşındaki Kadir Muhammet ve 3 yaşındaki Masal kaldırıldıkları hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, bugün anne Çiğdem Böcek'in de yaşamını yitirdiği açıklandı. Baba Servet Böcek'in entübe edildiği ve yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü bildirildi.
AİLENİN YEDİĞİ YİYECEKLERE İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Baba Servet Böcek'in polise verdiği ifadeye göre aile, Ortaköy'de yaşları 50-60 civarında olan iki farklı seyyar satıcıdan midye almış, daha sonra kokoreç ve çorba tüketmişti. Ailenin otele döndükten kısa süre sonra şiddetli kusma ve mide bulantısı yaşadığı öğrenildi. Çocuklar ilk tedavilerinin ardından taburcu edilse de akşam saatlerinde durumları ağırlaştı ve maalesef kurtarılamadı.
İstanbul Ortaköy'de yedikleri yemekten zehirlenen 2 kardeş öldü
Olay sonrası polis ekipleri aileyle teması olan üç kişiyi gözaltına aldı. Bir iş yeri mühürlenirken, otel kameraları incelemeye alındı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, zehirlenmenin nedeninin belirlenmesi için çok yönlü soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.
DR. AYTAÇ KARADAĞ: "MİDYE EN RİSKLİ GIDALARDAN BİRİ – TOKSİNLER ÖLÜMCÜL OLABİLİR"
Fonksiyonel Tıp ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ, olayın ardından özellikle midye tüketimiyle ilgili çok kritik uyarılar yaptı. Karadağ'a göre midye, bulunduğu sudaki tüm zararlı maddeleri süzerek bünyesinde biriktiren bir deniz canlısı olduğundan, uygun koşullarda toplanmamış veya saklanmamış midyeler ölümcül gıda zehirlenmelerine yol açabiliyor.
Midyeden bulaşabilecek en tehlikeli mikroplar ve toksinler şunlar:
DR. KARADAĞ: "BELİRTİLER SAATLER İÇİNDE BAŞLAR"
Uzman, gıda zehirlenmelerinin birkaç saat içinde ortaya çıktığını belirterek şu belirtilere dikkat çekti:
Karadağ özellikle çocukların bu tür zehirlenmelere çok hızlı ve ağır yanıt verdiğini, bu nedenle sokak satıcılarından alınan deniz ürünlerinin kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.
Dr. Aytaç Karadağ, bu trajedinin gıda denetimi ve bilinçli tüketimin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Midye ve deniz ürünleri mutlaka denetimli, sertifikalı işletmelerden alınmalı; soğuk zincir bozulmuş ürünlere asla dokunulmamalıdır" dedi.