Avokado hızla olgunlaşır ve uygun şekilde saklanmazsa birkaç gün içinde kahverengiye dönebilir veya tadı bozulabilir. Neyse ki, bunun olmasını önlemek için deneyebileceğiniz bir yöntem var. Hatta bu yöntemle 2 haftaya kadar taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.
AVOKADOLARI BÖYLE SAKLAYIN
Kesildikten sonra avokadolar, oksijenle reaksiyona giren polifenol oksidaz adı verilen doğal bir enzim nedeniyle kahverengiye dönme eğilimindedir.
Neyse ki, bunu yavaşlatmanın basit bir yolu var. Bir uzman, "Avokadoyu limon veya misket limonu suyuyla kaplamak, yeşil ve taze kalmasına yardımcı olur," diye tavsiyede bulunuyor.
"Asitlik, hem rengi hem de dokuyu koruyarak oksidasyonu yavaşlatır. Bu büyük fark yaratan basit bir numaradır."

AVOKADO DONDURULABİLİR Mİ?
Dondurma, olgunlaşmış avokadoların ömrünü uzatmak için bir seçenektir, ancak her kullanım için ideal değildir.
"Avokadoları dondurmak onları dört aya kadar taze tutabilir. Ancak, çözüldükten sonra dokusu değişebilir, bu nedenle dondurulmuş avokadolar ezilecekleri veya karıştırılacakları tarifler için kullanılabilir."
"Dondurursanız, bunu avokadoları parçalara veya dilimlere ayırarak ve hava geçirmez bir torbada saklayarak yapın."
ASLA UYGULANMAMASI GEREKEN O YÖNTEM
Son zamanlarda sosyal medyada popüler olan bir yöntemde ise avokadoların suda saklanması öneriliyor. Ancak uzmanlar bunun kesinlikle yapılmaması gerektiğini söylüyor ve şöyle açıklıyorlar: "Avokadoları suya daldırmak iyi bir fikir gibi görünebilir, ancak listeria ve salmonella gibi bakterilerin büyümesi için mükemmel koşullar yaratır. Bunun yerine, soğutma veya narenciye suyu kullanma gibi daha güvenli, kanıtlanmış yöntemlere bağlı kalın."
AVOKADO NASIL SEÇİLİR?
Avokadoları alırken ne zaman yiyeceğinize uygun olarak bir tercihte bulunabilirsiniz. Örneğin hemen yemeyi planlamıyorsanız olgunlaşmamış olanları tercih edebilirsiniz.