Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Güncel Haberleri Bu yemek can alıyor! Dünyada her yıl ortalama 6 kişi hayatını kaybediyor: Sannakji

Bu yemek can alıyor! Dünyada her yıl ortalama 6 kişi hayatını kaybediyor: Sannakji

Kore’nin özel bir yemeği olan sannakji temelde çiğ olarak tüketilen ahtapot olarak özetlenebilir. Gerçek bunun ötesinde olsa da tüketilen ahtapotun çiğ olması beraberinde farklı riskleri de getirebilir. Dünyanın pek çok yerinde tüketebileceğiniz ilginç ve tehlikeli yiyecekler var doğru hazırlandıklarında bu riskler tamamen ortadan kalkar, sannakji hariç. İşte her yıl ortalama 6 kişinin ölümüne neden olan o yemek…

Giriş Tarihi: 14.12.2022 11:07 Güncelleme Tarihi: 14.12.2022 11:30
PAYLAŞ
ABONE OL
Bu yemek can alıyor! Dünyada her yıl ortalama 6 kişi hayatını kaybediyor: Sannakji

Dünyanın en ölümcül yemeklerinden biri olan sannakji hakkında bilinmesi gerekenler…

Dünyanın bazı yerlerinde, yemeğinizin sadece çiğ olarak değil, canlı olarak servis edilmesi bir inceliktir. Özellikle Güney Kore ve Japonya'da insanlar hareket halindeki bir ahtapotun dokunaçlarını çiğneyebilirler. Bu durum sizi rahatsız etmediyse, canlı bir deniz hayvanını yutmamak için başka bir neden daha var - sizi öldürebilir. Ve bunun nedeni, ahtapotun saldırması değil, boğulma tehlikesi oluşturmasıdır.

Sannakji nedir?

Küçük parçalara bölünmüş ve hemen servis edilen genç bir canlı ahtapotun yer aldığı bir Kore çiğ yemeği veya Korece çapa olarak adlandırılmaktadır.

Yazar ve beslenme uzmanı Jenny Tschiesche, "Bu yiyecek bir güvenlik uyarısıyla birlikte geliyor" dedi. "Tüketilmesi önerilmez. Ağırlıklı olarak vantuzların boğazın içine yapışması nedeniyle boğulma tehlikesi yaratır ve bu da ahtapotun boğazı tıkayarak boğulmaya neden olmasına yol açar."

Nisan 2010'da Güney Koreli bir kadın canlı bir ahtapot yedikten sonra bayıldı ve nefes almayı bıraktı. Hızlıca hastaneye kaldırılan kadın, 16 gün sonra hastanede hayatını kaybetti. Bu yiyecek maalesef yılda yaklaşık 6 kişinin hayata veda etmesine neden oluyor.

Tschiesche, "Gıda zehirlenmesi riski söz konusu olduğunda ahtapot, deniz ürünleri listesinin başında yer almıyor" dedi. "Hatta oldukça düşük bir riski vardır ve belki de bu yüzden onu çiğ yemek Kore'de oldukça yaygındır."

Sannakjinin tadı nasıldır?

Bu yiyecek son derece yumuşaktır, ancak yapışkan yapısı ve çiğnenebilir dokusu herkese göre değildir. Geleneksel olarak, yemeğin okyanus tazeliği aromasını tamamlamak için susam yağı ve tohumlarla servis edilir.

Sannakji nasıl hazırlanır?

Baş aşçı Kim Sang Jin'e, ahtapotun kafa bölgesinden tutup dokungaçlarındaki mukusun çıkarılması gerektiğini söylüyor. Ancak canlı ahtapot yemenin kan şekerine çok iyi geldiğini de ekliyor. "Çünkü saf [ham] taurin içeriyor" dedi. Tüketen kişinin boğulmasını önlemek için ahtapotun çok küçük parçalara ayrılması gerektiğinin de altını çizdi.

"Büyük parçalar halinde yemeye çalışırsanız boğazınıza takılabilir" diye ekledi. "İşte bu hayatınızı kaybetmenize neden olabilir." Bunun yanında pek çok Koreli yerli de ahtapotu yemek çubuklarına sararak ve ağızlarına atarak tüketmektedir.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın