Peki ama bu vazgeçilmez ikilinin bir gelenek olmasının yanı sıra nasıl bir ilişkisi var hiç düşündünüz mü? İşte erik ve tuz ikilisinin kırk yıl düşünseniz aklınıza gelmeyecek olan etkileri…
ERİĞİN EKŞİLİĞİNİ DENGELİYOR
Henüz olgunlaşmadan toplanan yeşil erik oldukça ekşi bir meyve ve bu ekşi tatın tiryakisi olduğu kadar sevmeyeni de var. İşte bu keskin tatı dengeleme kısmında devreye tuz girer.
Tuz, eriğin sahip olduğu ekşiliği yumuşatarak daha dengeli ve keyifli bir deneyim sunar. Aynı zamanda tuz, erikteki doğal aromaları da ortaya çıkararak lezzeti artırır.
Ancak bu kısımda dikkat edilmesi gereken nokta, tuzu dengeli tüketmektir. Her yiyeceğin fazlasının zararlı olduğu gibi tuzun da fazlası zararlıdır. Erik ve tuz ikilisinden en verimli tadı almak istiyorsanız, eriği tuza batırırken tükettiğiniz tuz miktarına dikkat etmeniz gerekir.

SADECE LEZZET DEĞİL AYNI ZAMANDA SİNDİRİM DESTEĞİ
Tuz, tükürük üretimini artırarak sindirimi başlatan ilk adımı kolaylaştırır. Ek olarak mide asidini uyararak özellikle ağır olmayan atıştırmalıklarda sindirimi destekler.
Erik gibi ekşi ve hafif bir meyveyle birleşmesi durumunda bu etki daha da artar. Özellikle yaz aylarında iştahsızlık yaşayan bireyler için tuzlu erik iştah açıcı bir seçenek olabilir.