Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Güncel Haberleri Kurban Bayramı'na özel tarifler! Yemeye doyum olmuyor...

Kurban Bayramı'na özel tarifler! Yemeye doyum olmuyor...

Kurban Bayramı'nın son gününde gelen misafirlere ne pişirsem diye düşünüyorsanız bu tarifler tam size göre. Tatlısından ana yemeğine her biri birbirinden lezzetli tarifleri İdil Çimrin sizler için verdi...

İDİL AÇIKALIN
İDİL AÇIKALIN
Giriş Tarihi: 19.06.2024 12:17
PAYLAŞ
ABONE OL
KURBAN BAYRAMI’NA ÖZEL TARİFLER! YEMEYE DOYUM OLMUYOR...
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, mübarek Kurban Bayramı'nın son günü, evinize gelecek misafirlerinize uygun tariflere yer veriyorum. Bir tanesi hemen hemen çoğumuzun evinde pişirmeye alışık olmadığı hünkar beğendi, kuru kayısılı enfes bir iç pilav ve şekerparenin esmer hali. Bakalım bugünlük bu kadar. Mutlu sofralarda buluşmak dileğiyle...



KAKAOLU ŞEKERPARE
MALZEMELER
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr. tereyağı veya margarin
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 dilim limon
  • 1 adet kabuk tarçın
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlıyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine ılık şerbeti döküyoruz.



KAYISILI İÇ PİLAV
MALZEMELER
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 avuç kuru kayısı
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 adet kuru soğan
  • Toz tarçın
  • Yeni bahar
  • Toz karabiber
  • 5-6 adet tane karabiber
  • 1 bağ dereotu ve maydanoz
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
YAPILIŞI: İlk olarak; iki su bardağı pirinci uygun bir kabın içine alarak, üzerine bir miktar tuz ve pirinçlerin üzerini bir parmak aşacak kadar ılık su ekleyerek tuzlu ılık suyun içinde 25-30 dakika kadar bekleterek başlıyoruz. Ardından verilen sürenin sonunda tuzlu suyu döktükten sonra pirinçleri bol suda birkaç su yıkayıp suyunun süzülmesi için bir süzgeç içine alarak bir kenarda iyice süzülmeye bırakıyoruz. Ardından bir çorba kaşığı kuş üzümü ve iki çorba kaşığı dolmalık fıstıkları da küçük bir kasenin içine alarak üzerlerini aşacak kadar ılık su ekleyip minik minik doğranmış kuru kayısı, kuş üzümleri ve dolmalık fıstıkların kabarmalarını sağlıyoruz. Tereyağını ilave ederek, yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine soğanları incecik doğrayarak, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanların üzerine süzdürülmüş pirinçleri ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavuruyoruz. Pirinçlerin üzerine kabarmalarını sağladığımız dolmalık fıstık, kayısı ve kuş üzümlerinin ıslama suyunu süzdükten sonra ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Ardından pirinçlerin üzerine sıcak et suyu, toz tarçın, toz karabiber, yeni bahar ve tuz ilave edip karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatarak kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyıyoruz ve pilav henüz suyunu tamamen çekmeden önce pilavın içine ilave ederek pilavı alt üst yapıp bir-iki kez çevirip karıştırarak, tekrar tencerenin kapağını kapatıp pilavın suyunu çekmesini bekliyoruz. Demlendirdikten sonra servis ediyoruz.



HÜNKAR BEĞENDİ
MALZEMELER
ET İÇİN:
  • 600 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
BEĞENDİ İÇİN:
  • 4 adet patlıcan
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI: Hünkar beğendi yapımında patlıcanları ocağın üzerinde közleyin ve kenara alın. Kuru soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları yağda kavurun. Sarımsağı da kıyıp soğanlara ilave edin ve kısa bir süre daha kavurun. Kuşbaşı eti de soğanlara ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Domates salçası, tuz ve karabiberi ilave edin. Salçanın kokusu çıkınca domatesleri de ekleyin. 2 su bardağı da sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Beğendi için patlıcanları soyun ve ince ince doğrayın. Tereyağını tavada eritip unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun. Patlıcanları ve sütü de ekleyip homojenleşene kadar sürekli karıştırın. Tuz ve karabiberle birlikte kaşar peyniri de ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Beğendiyi tabakların ortasına yerleştirip üzerine eti koyun ve sıcak servis edin.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın