Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yemek Haberleri Kelle Nasıl Pişirilir? Tencerede Ve Düdüklüde Koyun, Kuzu Ve Dana Kelle Ve Çorbası Nasıl Yapılır?

Kelle Nasıl Pişirilir? Tencerede Ve Düdüklüde Koyun, Kuzu Ve Dana Kelle Ve Çorbası Nasıl Yapılır?

Kelle, hayvanların baş kısmına verilen isimdir. Sakatat sınıfına girer. Kelledeki et kısımları pişirilerek tüketilir. Genellikle kelle alınmak istendiğinde koyun veya kuzu kellesinin satıldığı görülür. Çok büyük olması nedeniyle dana kellesi kasap ya da ciğerci gibi yerlerde satılmaz; dana kellesi satın alınmak istediğinde parça parça alınır ve o şekilde tüketilir. Peki ya Kelle Nasıl Pişirilir? Tencerede Ve Düdüklüde Koyun, Kuzu Ve Dana Kelle Ve Çorbası Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 17.06.2022 13:51
PAYLAŞ
ABONE OL
KELLE NASIL PİŞİRİLİR?

Kellenin en yaygın tüketilme biçimi çorbadır. Bunun haricinde farklı sakatatlar ile birlikte de pişirilerek söğüş olarak tüketilebilir. Kelle fırında ve düdüklüde nasıl pişirilir? Kelle ve kelle paça çorbası nasıl yapılır? Bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Düdüklüde Kelle Nasıl Pişirilir?

Kellenin pişirebilmesi için iyice temizlenmesi gerekmektedir. Eğer kendiniz temizleyeceksiniz burun ve dişleri kırıp beyin kısmını açmanız gerekmektedir. Kırıp ayıklama işleminden sonra temiz su ile kelleyi yıkayabilirsiniz. Daha sonra kellenin istenmeyen maddelerden arındırılması için birkaç saat suda bekletilmesi önemlidir. Bu esnada suyun birkaç kere değiştirilmesi gerekmektedir.

Temizlediğiniz kelleyi pişirmek için kelleyi bir tencereye almak ve içerisine su koymak gerekmektedir. Tatlandırmak için suyuna soğan, sarımsak, karabiber, defne yaprağı gibi malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Sonrasında kelleyi pişmeye bırakabilirsiniz. Pişme esnasında su yüzeyinde kahverengi köpükler oluşabilir; bunları kaşık veya kevgir gibi mutfak gereçleriyle temizleyebilirsiniz.

Kelle Çorbası Nasıl Yapılır?

Kelle çorbası yapmak için haşladığınız kellenin suyunu süzmeniz gerekmektedir. Sonra bu suyun içerisine kelleden ayıkladığınız et parçalarını ekleyerek sarımsak sos ile servis edebilirsiniz.

Fırında Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelleyi haşladıktan sonra fırın tepsisine bir yüzünün üzerine yatırın. Sonrasında kellenin yarısını kapatacak kadar suyu tepsiye ekleyin. Tepsiyi alüminyum folyo ile iyice kapattıktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırına koyun. Buradaki ince nokta, tepsinin fırının orta rafında konumlandırılmasıdır.

Bu şekilde kelleyi 1 saat pişirdikten sonra diğer yüzünü çevirip folyoyu kapattıktan sonra 1 saat daha pişirin. İkinci 1 saatin sonunda kelleyi fırından çıkartıp tepsideki kelleyi çenesi üzerine oturtun. Eğer tepside bir su bardağından daha az su varsa, bir su bardağı sıcak su daha ekledikten sonra tepsiyi fırına yeniden koyun. Kellenin yarım saat daha kızarmasını bekledikten sonra artık fırından çıkarabilirsiniz.

Kızaran kelle soğuduktan sonra söğüş yapıp baharatlarını attıktan sonra taze ekmekle yemenizi öneririz. Ancak şu püf noktayı da belirtmek isteriz ki kelle kızarana kadar tepside su bulunmalı. Aksi takdirde kelle kurur ve lezzetini kaybeder. Kelle kızarana kadar ortalama 8 su bardağı kadar suya ihtiyaç vardır.

Kelle Paça Çorbası Nasıl yapılır?

Kellenin en çok tercih edilen tüketim biçimlerinden birisi de kelle paça çorbasıdır. Bunu yapmak için kelleyi çok iyi ayıklayıp haşlamanız ve ardından etlerini didiklemeniz gerekmektedir. Bu esnada kelleyi haşladığınız suyu da kenara ayırmalısınız.

İşkembeyi de güzelce yıkayıp temizlemeniz gerekmektedir. Sonrasında ayakları da güzelce yıkayıp temizlemeniz ve gerekirse de tütsülemelisiniz. Daha sonra ikisini de düdüklüye alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynamaya başladıktan sonra yarım saat daha pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda işkembeyi küçük küçük doğrayın ve ayaklardaki etleri didikleyip kenara ayırın.

Daha sonra derince bir tencereye yağ ve unu alın. Un kokusu çıkana kadar unu kavurun. Sonrasında kelle ve işkembenin suyunu ekleyin. Un tamamen eriyene kadar karıştırın. Daha sonra ayıkladığınız tüm etleri karışıma ekleyin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra içerisine baharatları ekleyin. Piştikten sonra sarımsaklı sos ile servis edebilirsiniz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın