Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Yemek Haberleri Lüfer Nasıl Pişirilir? Evde, Izgarada, Fırında, Tavada Lüfer Balığı Tarifi, Nasıl ve Kaç Dakikada Pişer?

Lüfer Nasıl Pişirilir? Evde, Izgarada, Fırında, Tavada Lüfer Balığı Tarifi, Nasıl ve Kaç Dakikada Pişer?

Deniz ürünlerinin en sevilenleri arasında yer alan lüfer, omega-3 ve omega-6 yağ asitlerini yüksek oranda içeriyor. Antioksidan özelliği de içeren lüfer, sofralara sağlık getiriyor. Peki, Lüfer nasıl pişirilir? Mayıs ve haziran ayları arasında üreme dönemi biten balık, eylül itibariyle tüketilmeye başlanıyor. En lezzetli beyaz etlerden biri olarak da sıklıkla karşılaşılan balığın nasıl pişirildiği de merak ediliyor. Pek çok farklı pişirme yöntemi bulunan balık; ızgarada, fırında ve tavada kolaylıkla sofraya hazır hale geliyor. Lüfer balığı tarifi için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 16.06.2022 12:14
PAYLAŞ
ABONE OL
LÜFER NASIL PİŞİRİLİR?

Lüfer, güçlü bir B12 vitamin kaynağı olarak biliniyor. Niasin yönünden de zengin olan balık türü, bu özelliği ile kişiye direnç sağlıyor. Kalp sağlığı açısından da tüketilmesi önem taşıyan lüfer, göz ve kemik sağlığına da iyi geliyor. Lüferin faydaları saymakla bitmiyor. Sindirim sistemini koruması, cilde iyi gelmesi, farklı yöntemlerle pişirilebilmesi gibi özellikleri sayesinde sıklıkla sofralara konuk oluyor. Sizler için lüfer balığının bazı pişirilme yöntemlerini derledik.

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lezzetiyle dillere destan olan lüfer, genellikle tavada ve ızgarada pişirilerek karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra fırında, hafif yağda kızartma olarak da pişiriliyor. Lüfer yahni, lüfer buğulama, güveçte lüfer, şiş lüfer gibi sofraları çeşitli şekillerde süsleyebiliyor.

Tavada Lüfer Balığı Nasıl Pişirilir?

Tavada lüfer balığı yapmak için gerekli malzemeler:

  • 1 lüfer
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı mısır unu

Tavada lüfer balığı yapımı:

Lüfer balığını tavada pişirmek için öncelikle kılçıklarından ayırmanız gerekiyor. Balığın filetosunu çıkardıktan sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada sıvıyağ ısıtmalısınız. Filetoyu mısır ununa bulayarak tava üzerinde önlü ve arkalı olarak kızartarak pişen balıkları kağıt havluda bekletebilirsiniz. Bu yöntem balığın üzerindeki fazla yağın alınmasına yardımcı oluyor. Sonrasında balığı servis edebilirsiniz.

Izgarada Lüfer Balığı Nasıl Pişirilir?

Izgarada lüfer balığı yapmak için gerekli malzemeler:

  • 1 lüfer
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 dilim limon
  • 1 soğan
  • 1 haşlanmış havuç
  • İsteğe göre 6 ya da 7 dal roka
  • İsteğe göre 1 küçük turp

Izgarada lüfer yapımı:

Lüferi güzelce yıkayıp ardından kuyruğundan baş kısmına doğru pullarını kazımalısınız. İçini de temizledikten sonra balığın yan taraflarına çizik atabilirsiniz. Balığın karın kısmına karabiber ve tuz sürebilirsiniz. Derisini tuzlayıp yaklaşık olarak 15 ila 20 dakika bekletmelisiniz.

Izgarayı ısıttıktan sonra teli yağlayarak balığı yerleştirebilirsiniz. Izgara üzerinde her iki tarafını da 10'ar dakika pişirmelisiniz. Balık piştikten sonra servis tabağına alarak isteğinize isteğe göre roka, turp, haşlanmış havuç ve limon ile servis edebilirsiniz.

Fırında Lüfer Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında lüfer balığı yapmak için gerekli malzemeler:

  • 1 kilo lüfer
  • Kuru soğan (miktarı isteğinize göre belirleyebilirsiniz.)
  • 3 ya da 4 adet orta boy patates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon
  • Sarımsak

Fırında lüfer yapımı:

Balıkları güzelce yıkayarak kılçık ve pullarından arındırmalısınız. Balıkların suyu süzülürken, patatesleri soyabilir ve orta kalınlıkta halkalar olarak kesebilirsiniz. Soğanları da halka olarak kestikten sonra sarımsakları da soyarak hazır halde getirebilirsiniz. Ardından fırını 200 dereceye getirerek fırın tepsisine yağlı kağıt koyabilirsiniz.

Lüferi fırça yardımıyla yağlayarak içlerine sarımsak koyabilirsiniz. Fırın tepsisine patatesleri dizdikten sonra üzerine balıkları yerleştirebilirsiniz. Balıkların üzerine bıçak yardımıyla kesikler atabilirsiniz. Son olarak soğanları ekleyip, birkaç parça limonu da koyabilirsiniz. Önceden ısıtmış olduğunuz fırın içerisinde yaklaşık olarak 40 ila 45 dakika boyunca balığı pişirebilirsiniz. Ardından balığınız servise hazır olacaktır.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın