Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Otto'ya karşı Ersun

Komşumuzun savunma ağırlıklı futboluna karşı ne yapacağız? Bu soru önemli. Çünkü Dünya Şampiyonluğu'na giden yolda grubumuzdaki rakiplerden biri de Yunanistan.
Savunması güçlü bir ekibe nasıl gol atılır? Sürüyle yöntem var:
Mesela 'sıfıra inip' orta yapmak... Ancak bu yolu Yunan defansı kapatıyor. Ayrıca savunma elemanları yan ortalarda gayet iyi. Kurguları bozulmuyor.
Bir başka yöntem, ceza sahası dışından şut atmak. Ama hem kalecileri iyi, hem de topun önüne cansiperane yatıyorlar.
'Araya atılan toplarla arkaya adam kaçırmak' da seyrettiğimiz Yunanistan'a karşı çok zor.
Yunan takımını izledikten sonra diğer takımların pek denemediği bir yöntemi hatırladım. Hani Ersun Yanal'ın Gençlerbirliği'ne oynattığı... Orta sahada oyalanmayıp... Alan daraltan rakiple fazla uğraşmadan... Topu havadan, ceza sahasının civarına... Özellikle de (kalecinin çıkıp almasını engellemek için) penaltı noktasıyla yay arasına indirerek yaratılan karambollerle gol arama...
Bu tarz bir futbolla acaba ne olur? Dört atıp üç mü yeriz, yoksa bir atıp iki golü de kendi kalemizde mi görürüz; bilemem.
Ama şuna eminim: Şampiyonadaki rakiplerini çok iyi analiz eden Yunan teknik direktörü Otto Rehhagel için, sürprizlerle dolu Ersun Yanal ciddi bir baş belası olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA