Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Başarısız evlilik

Latife Hanım, Gazi ile evliliğinde "başarılı" olsaydı, son nefesine kadar onun yanında bir kader ortağı olarak kalabilmiş olsaydı ve hele hele de Gazi'ye "evlat verebilmiş" olsaydı, o zaman işte kişisel hatıratı çok büyük değer taşıyabilirdi.
Yukarıdaki satırlar İlker Sarıer'e ait ( Sabah, 6 Şubat ). Bu saptamadaki 'bakış açısına'na katılmıyorum. Evet evlilik başarısızdı ama bunu niye Latife Hanım'a yüklüyoruz? Siz Mustafa Kemal'i 'bir erkek' veya 'bir koca' olarak sütten çıkmış ak kaşık mı sanıyorsunuz? Fikriye Hanım'a ettiği haksızlığı bilmiyor musunuz? Sadece Fikriye'ye değil kendi milletine de haksızlık etmedi mi: Sabahlara dek süren içki sofraları olmasaydı daha uzun yaşamaz mıydı? Onun Köşk'teki masasından bizzat İsmet İnönü yaka silkmiyor muydu? Ülke kurtarmak başka bir şey; evlilik kurmak ve onu yürütmek başka... 'Evlilik ve hata' perspektifinden bakıldığında bence Gazi, Latife kadar hatalıdır.

Not: İlker abi, kimin kime evlat veremediği konusunda emin misin? Elinde bir kanıt var mı? Sakın tam tersi doğru olmasın? Dua et ki feministler eskisi kadar faal değil; yoksa bakış açından dolayı seni lime lime ederlerdi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA