Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Cehaleti paylaşmayın

İnternet Haftası'nı kutladığımız şu günlerde özellikle basında karşılaştığımız bir sorunun altını çizmek isterim: Genç arkadaşlarımız internete, ansiklopedi muamelesi yapıyor. Süreç genellikle şöyle işliyor: Anahtar kelimeyi 'Google'a veriyorlar... Ardından da karşılarına çıkan ilk sitede yazan şeyi (veri, tarih, isim vs.) alıp sorgusuz sualsiz kullanıyorlar.
Halbuki internet bir ansiklopedi değil. Herkes kafasına eseni internete giriyor. Dolayısıyla doğruyla yanlış, iyiyle kötü, gerçekle yalan, internette yan yana yer alıyor.
Bu sadece bize ait bir sorun değil elbette. Mesela dün İngiliz Guardian gazetesinin internet sitesinde, Andrew Orlowski'nin uzun bir yazısı vardı. Orlowski, Wikipedia gibi veri sağlayan sitelerdeki abuklukları ortaya koyuyordu.
Geçenlerde genç bir kız öğrenci röportaj yapmaya geldi. Konuşma ilerledikçe, benimle ilgili yanlış ve düpedüz yalan bilgilerin yer aldığı bir siteye baktığını anladım.
İnternet kullanımı yaygınlaştıkça bu 'cehaleti paylaşma' sorunuyla daha fazla karşılaşacağız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA