Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

O fotoğrafın anlattıkları

Yeni Şafak gazetesinden Engin Albayrak önemli bir fotoğraf çekmiş: Ali Sami Yen stadında G.SarayAnkaraspor maçını izleyen basın mensupları ayağa fırlamış, seviniyor. 'Çak' yapan da var, 'yumruk şova' girişenler de... Peki neye mi seviniyorlar?
Trabzonspor'un F.Bahçe'ye attığı gole! Yeni Şafakçılar, olayı okurlarına 'İşte tarafsız spor basını' başlığıyla duyurmuş.
Bence bu fotoğraf önümüzdeki yıllarda yaşanacak bir gerilimin habercisi.
Nedir bu gerilim?
G.Saray 1980'lerde bir yükseliş trendine girdi. 1990'larda bunu devam ettirdi. Türklerin en büyük komplekslerinden biri olan ' Avrupa'da kendini kanıtladı.
Bu büyük başarı birçok çocuğun G.Saraylı olmasına yol açtı. G.Saray taraftarlarının sayısı F.Bahçe'ninkileri yakaladı, hatta biraz da geçti. Ancak G.Saray o başarıyı paraya dönüştüremedi.
Buna karşılık F.Bahçe sabırla ağlarını ördü. Stadını bitirdi. Altyapı tesislerini tamamladı. En küçük bir başarıyı paraya dönüştürecek kanalları kurdu.
Bir ara okullarda çocukların neredeyse tamamı G.Saraylıydı. Şimdiki çocuklar ise F.Bahçeli oluyor. Taraftar sayısı artıyor. Ancak şu sıralar toplumun çeşitli kesimlerindeki genç patronların, genç yöneticilerin ve genç çalışanların çoğu G.Saraylı. Ve bu trend devam edecek. F.Bahçelilerin onları yakalamasına daha yıllar var.
İşte bu durum ilginç gerilimlere neden olacak. Hayır kastettiğim kavgagürültü değil.
Mesela bu yıl G.Saray şampiyon olursa taraftar büyük bir rahatlama hissedecek. Ancak F.Bahçe olursa; iç sıkıntılar, aile içi tartışmalar iyice artacak.
Yükselen trendin 'sarılacivert' olduğu bir piyasada; sarı-kırmızılı işadamı, yönetici, pazarlamacı, medyacı, vb. olmak gerçekten zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA