Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Hebenneka entel

Biliyorsunuz İstanbul'da çalışacak yeni vapurların biçimi tartışılıyor ve internetteki oylama sürüyor. Bir okur geçen gün Milliyet yazarı Meral Tamer'e bu konuda şöyle bir mesaj göndermiş: "Bugün itibariyle nüfusunun yüzde 90'ı dışarıdan gelen ve hiçbir nostalji hatırası ve de mimari yapıt zevki olmayan insanların yaşadığı İstanbul'da, vapur dizaynları olarak da herhalde Laz takalarının ya da çatanaların benzerleri seçilecektir." Bundan sonra, ' hebenneka entelliği nedir' diye soran çıkarsa; bu mesajı okutacağım. Çünkü:
* İstanbul'un ' asıl nüfusu' diye bir veri, bir 'istatistiksel milat' var mı? Varsa kaç kişi? Peki kent nüfusunun yüzde 10'u nereden geldi?
* İstanbul gibi bir metropolün ' yerlisi' olur mu? 'Eski İstanbullu' olmanın ölçütü kaç yıldır, kaç nesildir?
* Oylama internette yapılıyor. Nispeten ileri bir eğitim durumunu ve modernliği... Bilgisayar kullanmak, internete girmek, seçilecek vapurun biçimi hakkında kaygılanmak, bu konuda bir fikri olmak simgelemiyorsa... Ne simgeliyor? Bu kişiler de oy vermeyecekse, kim verecek? Ortaya ' nostalji hatırası' gibi tuhaf tabirler atanlar mı?
* Karadeniz takalarının ya da çatanaların nesi kötü? Bu arkadaş İstanbul sularında çalışan mavnaları, çatanaları hiç görmemiş herhalde.
(Hebenneka: Zeki, akıllı, bilgili olmadığı halde kendini öyle sanan kimse.)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA