Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Yaratılışçıların uykusunu kaçıracak adam geliyor

Önümüzdeki hafta Boğaziçi Üniversitesi'nde önemli bir etkinlik var. New York Eyalet Üniversitesin'den Prof. Douglas J. Futuyma, 11 Mayıs 2006 Perşembe günü ' Evrim, Bilim ve Toplum' başlıklı bir konferans verecek.
Prof. Futuyma sıradan bir bilimci değil. 'Evrimsel biyoloji' alanında dünyaca tanınmış bir kişi. Sadece araştırmayla yetinmiyor, bu konuda faaliyet gösteren bilimsel derneklerde yöneticilik, dergilerde editörlük yapıyor.
Prof. Futuyma'nın gelişi önemli bir olay. Çünkü Türkiye'deki bazı gruplar (mesela Adnan Hocacılar ) onun adını kullanarak, fikirlerini çarpıtarak kendi hurafelerini desteklemeye çalışıyor.
Bu arada ilginç bir internet sitesine rast geldim:
'cevaplar.blogspot.com' adresindeki sitenin başlığı ' Türk Evrimci İş Başında'. Sitede evrim kuramına karşı çıkan ' Yaratılış'cılara ve 'Akıllı Tasarım'cılara ayrıntılı cevaplar yer alıyor.
Not: BÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nün düzenlediği konferansa, 'dışarıdan' da katılmak mümkün. Konuyla 'gerçekten' ilgilenenlerin Bölüm Başkanı Aslı Tolun'a e-posta göndererek ('tolun@boun.edu.tr') izin almaları gerekiyor. Prof. Tolun taleplere 10 Mayıs Çarşamba
günü cevap verecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA