Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Bekleyin: Daha nice 'Hadise'ler olacak!

Meseleyi biliyorsunuz: ABD'de yapılan Türkiye-Çek Cumhuriyeti futbol karşılaşması öncesinde, şarkıcı Hadise'nin Milli Marşı söyleyiş biçimi tartışmalara yol açtı.
Bilgisizce ve tutucu bir tepki bu... Hadise'yi protesto edenler şunu görmeli: Artık hep böyle olaylarla karşılaşacağız.
Çünkü... Diğer yazıda anlattığım gibi, Türkiye bölgesel bir güç oluyor. Artık Türkçe de, aynı dünya dili İngilizce gibi şekilden şekle girecek, eğilip bükülecek.
"Alamancılar" marşı böyle okurken, Türk Okulları'nda Türkçe öğrenen gençler başka türlü söyleyecek. Uzun yıllar Romanya'da, Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da, Arnavutluk'ta yaşamış işadamı ve işçiler daha da başka...
Hem şunu da unutmayalım: İstiklal Marşı'nın sözleri ile bestesi uyumsuzdur. Sokaktaki vatandaş marşı asla doğru düzgün okuyamaz.
Bu açıdan da bakıldığında, Hadise bence marşı gayet güzel söylemiştir. Daha fazlasını bekliyorsanız, bant kullanacaksınız.
Hadise'ye laf edenler, kendileri çıkıp okusun da göreyim.
Beceremezler.
Abartarak söyleyeyim: Türkiye'de "halkın", milli marşı yoktur. Çünkü (var olanı) okuyamaz. Devletin marşı vardır ama o da ancak "kasetten" söyler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA