Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Parti listeleri: AKP bağımsız, CHP eklektik

Partilerin adayları açıklandı. Kişiler üzerinde tek tek durulabilir elbette:
İhtimal verilmemesine rağmen, bulunduğu ilin üst sıralarında yer alan adaylar...
Geçen yıllar içinde partinin görüşleri doğrultusunda tavırlar almasına rağmen, yönetimin teveccühünü kazanamayıp alt sıralara düşenler ya da hiç yer alamayanlar...
AKP'nin ve CHP'nin listelerine şöyle kabaca baktığımda, birbirine taban tabana zıt iki yaklaşım görüyorum.
AKP'ninki tam bir lider listesi görünümünde:
Başbakan Erdoğan birlikte çalışmaktan memnun olduğu, performansını beğendiği, belli bir göreve getirmeyi düşündüğü kişileri (bakanlar, milletvekilleri ve yeniler) ön sıralara yerleştirmiş. Yani o kişilerin mutlaka seçilmesini arzuluyor. Bu listenin temel özelliği "bağımsızlığı"... Yani "dışarıdan" etkilenmemesi... Cumhurbaşkanı Gül'ün tavsiyeleri göz önüne alınmıştır herhalde ama o kişiler aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın tasvip ettiği siyasetçilerdir mutlaka.

***

CHP'nin listesi ise bana "bağımlı" geldi. Yani "dışarıdan" fazla etkilenmiş: Ergenekon sanıkları, Ergenekon dostları, Demirelciler, sağcılar, solcular...
Velhasıl tuhaf, eklektik, tutarsız bir kompozisyon bu! Ama sonuç normal: Çünkü partinin ne lideri var, ne de sağlam bir ideolojisi.
Tek ölçütleri var: AKP düşmanlığı!


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA