Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Olmayacak duaya âmin

Genelkurmay, 'sosyal tesislerin kullanımı' hakkında bir genelge yayınlamış. Amaç: Rütbelere dayalı bazı ayrıcalıkları kaldırarak, mensuplar arasında kaynaşmayı sağlamak.
Mesela şimdiye kadar yan yana bulunan üç kadın kuaförünün üzerine, 'Subay Kuaförü', 'Üstsubay Kuaförü' ve 'General Kuaförü' yazılırmış. Hanımlar, eşlerinin rütbesine uygun olan kuaföre gidermiş. Şimdi bu ayrım kalkacakmış...
Duy da inanma! Mümkün değil. Kimse rütbelerin verdiği ayrıcalıklardan ve diğerleri üstünde kurdukları egemenlikten vazgeçmez.
Ne yani lojman marketine taze domates geldiğinde, en kalitelileri generalin karısına gitmeyecek mi? Güldürmeyin beni.
Kuaför yazılarını kaldırmak, olsa olsa bazı 'acemi' eşlerin yanlış kuaföre girip fırça yemelerine yol açacaktır. (Kadın laftan anlamazsa, fırçayı ertesi gün kocası yer!)
Yahu siz ne diyorsunuz? 1990'ların ikinci yarısında Milliyet'te çalışırken, sabahın köründe teslim etmeme rağmen, binanın arka bahçesindeki özel şirkete arabamı yıkatamazdım. Müdürlerin makam araçları yüzünden, bir türlü sıra gelmezdi. Bizim paramız geçmezdi orada!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA