Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Sevgi dolu işkenceci

Mahkeme, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin iddianameyi 10 Ocak günü kabul etti. İddianamenin şüpheliler kısmında, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya adlarını görüyoruz.
Elbette onlar baş sorumluydu. Ancak alt kadrolarda da korkunç işler yapanlar vardı... Yukarıdan gelen emirleri en aşırı, en vahşi biçimde uygulayanlar. Peki onlar yargılanmayacak mı?
Örneğin... O dönem Türkiye Komünist Partisi üyeliğinden dört yıl Diyarbakır cezaevinde yatan Dr. Mustafa Dağcı... Orhan Özcanlı adlı doktorun tarifsiz işkenceler yaptığını... Daha sonra bu doktorun karşımıza, Susurlukçu İbrahim Şahin'in arkadaşı, Demirelci, Çillerci ve 'Sevgi Hastanesi'nin kurucusu olarak çıktığını söylüyor. (Taraf, 16 Ocak)
Haşmet Babaoğlu da aynı kişiye değindi... Ünlü Nazi kasabına atıfla, "Doktor Mengele" denilen işkencecinin, "sevgi" adlı hastane kurmasındaki korkunç sahtekârlığın altını çizdi. (Sabah, 18 Ocak)
Bizim medya Dr. Özcanlı ve benzerleriyle ilgileniyor da ben mi göremiyorum?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA