Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Barışa çelme değil Ergenekon'a destek

AK Parti Genel Merkezi'ne ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıların ardında kim var? İlk akla gelen soru: PKK içinden bir grup mu, yoksa DHKP-C mi? Emniyet güçleri bunu yapanların izini muhakkak bulacaktır.
Biz olaya akıl yürütmeyle baktığımızda... PKK içinden bir grubun yapması pek mümkün gözükmüyor. Onlar şimdilik bekle-gör aşamasında. Herkes Ankara-İmralı ekseninde neler olup bittiğini anlamaya çalışıyor.
Bu arada Hükümet çok akıllıca bir iş yaparak... Barış sürecine çelme takabilecek olan DHKP-C'nin üstüne gitti. Hücre evleri basıldı. Çok sayıda tutuklama gerçekleştirildi.
Biliyoruz: DHKP-C, vesayet rejiminin karanlık tarafıyla ilişkideydi. Ona vurmak, kafa çıkarmaya çalışan vesayetçilere vurmakla aynı şey...
Ayrıca, Sabancı Cinayeti sonrasında gördüğümüz gibi, Avrupa'daki kimi istihbarat örgütleriyle de bağlantısı vardı örgütün. Hâlâ da var.
Hükümet böyle yapınca... DHKP-C de "yıkılmadım, ayaktayım" mesajını vermek üzere saldırdı işte.
Özetle: Bu saldırı barış süreciyle doğrudan ilişkili değil. Hatta şöyle bir spekülasyon yapabilirim: Asıl bakılması gereken yer Ergenekon Davası! Yoksa Adalet Bakanlığı'na neden saldırsınlar?
Not: Ben bu yazıyı gazeteye gönderdikten sonra DHKP-C olayı üstlendi. Başbakan Erdoğan da, Ergenekon bağlantısının altını çizdi. Hayat, teoriyle doğrulandı diyebilir miyiz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA