Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Canavar ama aptal değil

Dünyada öyle şeyler oluyor ki anlamak hiç kolay değil. Mesela Başbakan Erdoğan'ın Washington ziyaretinden kısa bir süre önce, Hatay Reyhanlı'da patlatılarak 52 vatandaşımızın ölümüne yol açan bomba... Neredeyse bütün medya bu bombanın arkasında Suriye Diktatörü Esad olduğunda hemfikirdi.
Olabilirdi tabii ama bu iş benim aklıma yatmamıştı: Diktatör Esad, muhaliflerini daha rahat tepeleyebilmek için Türkiye'nin tarafsız kalmasını isterken... Belki de Türkiye'yi sıcak müdahaleye sokacak bir kışkırtma saldırısında niye bulunsun?
Bugün de gaz kullanmasını anlayamıyorum... Esad en zor günlerinde gaza başvurmadı... Ya da İsrail'in iddia ettiği gibi kullandıysa da, bunu kısmi biçimde yaparak, dünyadan saklamaya çalıştı... (En azından ABD kullandığına ikna olmadı.)
Şimdi ise işler tam Esad'ın lehine dönmüşken... Muhaliflere karşı askeri üstünlük sağlamışken ve bu üstünlüğü her geçen gün artırırken...
* Neden, ABD'nin "kırmızı çizgimiz" dediği sınırı çiğneyerek gaz kullanmayı tercih etsin?
* Neden ABD'yi kışkırtarak, Başkan Obama'nın "Suriye hakkında ciddi kararlar alacağız..." demesine önayak olsun?
Esad'ın en kötü manasıyla bir diktatör olduğunu... Kendi halkının üstüne bomba yağdıracak kadar canavarlaşabileceğini... İktidarda kalabilmek için her şeyi yapabileceğini biliyoruz...
Yani Esad'ın ruhu kötü bir yönetici olduğu apaçık ama aptal olduğunu iddia edemeyiz herhalde.
Öte yandan gaz kullanılarak çoğu bebek, bin dört yüze yakın insanın katledildiği apaçık olduğuna göre... Akla, Suriye içinden birilerinin, ABD'nin müdahalesi için zemin hazırladığı geliyor. Siz ne dersiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA