Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Genel seçimler bu yıl olabilir

Hatırlayın: 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu ile Hükümete doğrudan saldırıya girişildiğinde; ilk yazımın başlığı "Operasyonun ekonomi- politiği" idi.
Çünkü operasyonu planlayanlar... Bunu temiz toplum için değil... Hükümetin ekonomi politikasına vurmak amacıyla yapıyorlardı. (Çürük elmaların varlığını reddediyor değilim, operasyoncuların hedefini açıklıyorum.)
Denklem basitti... Ekonomiyi canlı tutmak için Hükümet inşaat sektörüne ağırlık vermiş, bilhassa büyük kentleri şantiyeye çevirmişti.
Çünkü inşaat sektörü betondan demire, musluktan boyaya 1000'e yakın girdi kullanıyor. İşsizliği de azaltıyor. Bu kritik sektöre dokunulduğu an... Genel ekonomi de sarsıntı geçirir. Nitekim 17 Aralık'tan bugüne dolar 2.20'ye, euro ise 3.00'e dayandı.
Şimdi Hükümet ne yapıp edecek, faizlerin yükselmesini engelleyecek. Çünkü faizlerin yükselmesi, sermayesi kıt veya fazla açılmış müteahhitlerin iflasıyla sonuçlanır. İflaslar ise hem diğer sektörleri vurur, hem de işsizliğin artmasına yol açar.
Peki, faizleri baskılama ne kadar sürer? En fazla bir yıl... O halde genel seçimler için 2015'in Haziran ayına kadar beklenirse... Sıkıntılı bir ortam olabileceğinden, Hükümet partisinin oyları düşebilir.
Bence genel seçimler 2014 içinde yapılacak. AK Parti belki bir miktar oy kaybetse dahi yine birinci çıkacak. Böylece güven tazeleyecek. Kazandığı güvenle de ekonomiyi sağlamlaştıracak.
Sadece bir tahmin...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA