Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Teleferik hesabı

Seçim dönemi geldiğinde ilginç fikirler atılıyor ortaya... Bunlardan biri geçen gün Kadir Topbaş tarafından açıklandı. Topbaş tekrar kazanırsa, Mecidiyeköy ile Altunizade arasında işleyecek bir teleferik sistemi kuracaklarını açıkladı.
Bu tür teleferikler turizm için çok yararlı. Örneğin İspanya'nın milyonlarca turist çeken Barcelona kentinde böyle bir tane var. Bütün kenti kuşbakışı seyredebiliyorsunuz.
Ancak... Onların sistemi biraz eski. Gıcırdadığı ve ara bağlantılarda ileri-geri sallandığı için yolcuları tedirgin ediyor. Bizimki ise yeni yapılacağından böyle bir sorun olmayacaktır herhalde.
Kadir Bey teleferiğin sadece turistlere değil, iki yaka arasında seyahat eden, mesela işine gidip gelenlere de hizmet edeceğini söylemiş ki... Sanırım öyle bir uygulama, turistleri teleferikten uzak tutar.
Metrobüs nasıl öncelikli olarak bir turist aracı değilse, gündelik yolcu taşıyan bir teleferik de olamaz.
Bence tercih yapılmalı: Yerli yolcu mu, turist mi?
Not: Bu konudaki haberi okurken bir tuhaflık var gibime geldi. Bizim teleferik 32 kişilik kabinlerden oluşacakmış ve saatte 6 bin yolcu taşıyacakmış.
Çarptım, böldüm... Hedeflenen sayının gerçekleşebilmesi için 20 saniyeye inmek gerekiyor: Yani kabin duracak, boşalacak, 32 kişiyi alıp tekrar hareket edecek. Ve bütün bunlar 20 saniyede olup bitecek... Bence imkânsız.
Acaba gazeteci arkadaşlar verileri yanlış mı anladı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA