Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

En pahalı balon

Türk Futbol Milli Takım Teknik Direktörü'nün, İzlanda maçından sonra söylediklerini şaşkınlıkla izledim. "Rüzgar onlardan yana esti" komikliğini geçiyorum. (Üstelik doğru da değil.)
Asıl abukluk şurada: Beyefendi bazı isimlerden hayal kırıklığına uğramış... Milli Takım yüzde 100'ün verilmesi gereken yermiş.
Bir kere sen formda mısın ki sözde yönettiklerinden yüzde 100 randıman bekliyorsun?
Dökülen Arda'yı, ne yaptığını bilmeyen Olcan'ı, etkisiz Emre ile Selçuk'u oynatan kim?
O pozisyonun adamı olmadığı her hareketinden belli olan Mehmet Topal'ı defansa koyan kim?
Biricik ciddi tehlikesini ancak 70'inci dakikada yaratabilen bir takıma ne ad verilir?
İzlanda Milli Futbol Takımı'nın, Lars Lagerback ile birlikte Eş-Teknik Direktörü olan Heimir Hallgrimsson bakın ne demiş:
"Türkiye bizi şaşırtmadı. Danimarka'ya karşı da 3-4-3 sistemi ile oynadılar. Onların bu sistemi iki yıldır kullandıklarını fark ettik. Oyunu analiz ettik ve ne ile karşılaşacağımızı anladık... Absürd bir şekilde kolay bir maç oldu bizim için.
Türklerin B Planı olmadığı için baştaki düşüncemizi değiştirmek zorunda kalmadık."
Hallgrimsson'un bu ağır sözleri, 9 Eylül gecesi Türkiye Milli Takımı'nın başında bir teknik direktör değil, bir balon olduğunu gösteriyor. Hem de son derece pahalı bir balon!
Şimdi ne olacağını ben size söyleyeyim: Ekim 2015'te İzlanda'yı Türkiye'de hasbelkader yenip daha da şişer.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA