Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Pirzola yerine çıtır çekirge!

Sanatla başladık, sanatla devam edelim bugün de... Önce içimi burkan bir durumu ifade edeyim: Ben etçiyim. Bilhassa kırmızı etçi... Hemen her türlüsünü yerim.
Ancak bu sevginin artık engellenmesi gerektiğini de biliyorum. Dünyamızı çevre felaketine sürükleyen olgulardan biri de et üretimi. Özellikle de büyük baş hayvancılık.
Bu tarz üretimin astarı yüzünden pahalı! Protein ve zevk almak için yeryüzünün su kaynaklarını aşırı tüketiyor, atmosfere sera gazı pompalayıp duruyoruz.
Peki, ne yapmalı? Şu sıralar ABD'de çalışan Afrika kökenli tasarımcı Mansour Ourasanah, "Biz Togo'dayken çekirge yerdik" demiş... Ve o deneyimden hareketle "çekirge yetiştirme cihazı" yapmış. Çekirge tava çok güzelmiş; çıtır çıtır!
Karaköy'deki II. Tasarım Bienali'ni gezerseniz, bu "küçük ev aletine" mutlaka göz atın. Çocuğunuzun olmasa bile, torununuzun yaşam biçimine bakıyor olabilirsiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA