Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Komik bir haber

İngilizce yayın yapan Afgan Pajhwork Ajansı'na göre, Taliban güçleri, Molla Abdülrauf Kadim isimli bir IŞİD komutanını, 45 adamıyla birlikte yakalamıştı.
Kahim, 11 Eylül (2001) saldırısından sonra ABD tarafından Guantanamo hapishanesine konulmuş bir militandı. 2007'de serbest bırakılmıştı.
Taliban da, IŞİD de benzeri güçlere karşı savaştığını ileri sürüyor. Düşmanları aynı olsa dahi, kendi aralarında da sorunlar olabilir elbette. Çokça şahit olduğumuz bir durum bu...
Bence komik olan "tutuklanma" sebebi: Molla Kadim ve adamları, "İslam karşıtı eylemlerde bulunduğu" gerekçesiyle yakalanmış.
Yani... "Gerçek İslam olmadığı" söylenen bir grup, "Gerçek İslam olmadığı" iddia edilen diğer bir grubu, "Gerçek İslam olmadığı" gerekçesiyle tutukluyor!
Komiklik bu kadar... Şimdi gerçekler: Tahmin edeceğiniz gibi işin içinde güç mücadelesi var.
Eskiden Taliban olan Kadim, daha sonra IŞİD saflarına geçmiş. Bu aralar Taliban arasından kendine yeni militanlar devşirmeye çalışıyormuş. Yani "İslam karşıtı faaliyet" dedikleri bu...
"Bana karşı olduğu için tutukladım" demiyor da, "İslam'a karşı olduğu için tutukladım" diyor. İyi numara değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA