Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Etin yumuşağı nasıl anlaşılır?

Geçen gün hayatımızın en sert kuzu pirzolasını yedik. Mübarek dana bifteği sertliğindeydi ki iyi terbiye ederseniz o bile çok daha yumuşak olur.
Hemen herkesin bu tip bir tecrübesi vardır. Şahane gözüken bir et alırsınız. Ancak kösele gibi çıkar.
Okurlara soru:
Market reyonunda satılmayı bekleyen kesilmiş etin, yumuşak olup olmadığını anlamak için basit bir yöntem biliyor musunuz? (Koklamak, dokunmak, bir şey batırmak ve benzeri...)
Tanıdığım herkese soruyorum. Sadece "Şu kasabın eti iyidir" diyebiliyorlar. Şimdiye kadar kimse etin yumuşağını-sertini ayırt edecek bir yöntem söyleyemedi.
Milyonlarca kilometre ötede dolanan bir asteroite, on yıl sonra inmek üzere uzay aracı yapabilen...
Farklı kanat çırpışlarından hareketle, sıtma mikrobu taşıdığı için sadece dişi sivrisinekleri öldürecek lazer geliştiren bilimcilerin, buna bir cevabı yok mu?
Not 1:
"El yakan et nasıl ucuzlayacak? Asıl ona çözüm bulsunlar" diyorsanız. Haklısınız.
Not 2:
"Et Yememe Haftası" (Meat Free Week) dün başlamışken böyle bir soru abes kaçmadı mı?" derseniz. Siz de haklısınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA