Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Şuursuzluk hali

ABD merkezli German Marshall Fund adlı düşünce kuruluşu, her yıl, "Transatlantik Eğilimler" adıyla ABD ve Avrupa'daki siyasi-sosyal eğilimleri inceleyen bir araştırma yapar.
Kuruluşun Türkiye ayağı, bunun bir benzerini sadece ülkemiz için yapmış. Birçok sonuçtan birine özellikle değinmek isterim. Uluslararası ilişkiler söz konusu olduğunda... Vatandaşların yüzde 29'u Türkiye'nin tek taraflı, yani kendi başına hareket etmesini istiyormuş.
"Avrupa ile birlikte hareket edelim" diyen yüzde 25, "ABD ile birlikte..." diyenler ise yüzde 14'müş...
Yani Batı'yla dayanışma içinde olmak isteyenlerin toplamı yüzde 39 ediyor. Araştırmanın iyimser tarafı böyle...
Gelelim kötümser tarafa: ABD'nin IŞİD'e karşı koalisyon kurduğu... Rusya'nın Suriye'yi aktif olarak desteklediği bir dönemdeyiz... Türkiye'nin kendi hava savunma sistemi bulunmuyor... NATO üyesiyiz... Ayrıca Avrupa Birliği ile tam üyelik süreci ağır aksak da olsa sürüyor.
Böyle bir ortamda vatandaşların yüzde 29'unun Ankara'nın bağımsız-bağlantısız hareket etmesini istemesi, okulların ve medyanın halkın eğitiminde çok yetersiz kaldığını gösteriyor.
"Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" ideolojisinin hâkim olması, bizi en yanlış noktaya götürür: Türkiye'nin bir kurtlar sofrası olan dünya sistemi içinde yalnız kalması. Tam bir şuursuzluk hali!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA