Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Hangi sentez?

Araçlarının arka camlarına Atatürk çıkartması ile Osmanlı tuğrasını aynı anda yapıştıranlara, "Vay, arkadaş ne de güzel bir sentez yapmış" mı diyoruz? Yoksa bunu en azından bir kafa karışıklığı olarak mı görüyoruz?
29 Ekim kutlamalarına Osmanlıyı temsilen mehter takımı getirilmesine, "Muazzam sentez" mi diyoruz? Yoksa bunu en azından bir kafa karışıklığı olarak mı görüyoruz?
Yukarıdaki örnekler ne kadar sentezse... Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Aziz Sancar'ın tuğra desenli kravat ile Atatürk rozetini aynı anda takması da o kadar sentezdir.
Not 1: Aklın ve mantığın hâkim olduğu bilim alanında başarı gösteren birçok kişinin, sosyal- siyasal konularda tuhaflıklar yapması görülmemiş bir durum değildir.
Not 2: Eski ülkücü İbrahim Yolcu, 1970'lerde çekilmiş fotoğrafları da göstererek, hareketin İstanbul'daki kalburüstü isimlerinden Aziz Sancar'ın ev arkadaşı olduğunu... Kaldıkları eve 'ülkü mektebi' dendiğini... Birçok 'planın' o evde yapıldığını açıkladı (aktaran: Arslan Tekin, Yeniçağ, 17 Aralık.) Hazır Türkiye'ye gelmişken, Aziz Hocaya soruverelim. O planlar arasında kahve taramalar, okul basmalar filan da var mıydı? Nostaljik bir röportaj olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA