Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Elin 7 Parmağı

Farklı alanları bir araya getiren sanat etkinlikleri ilginç oluyor. Geçen akşam izlediğim Kanadalı Elin 7 Parmağı (Les 7 Doigts de la Main) grubunun Mutfak ve İtiraflar isimli gösterisi buna güzel bir örnek.
Grup insanların yemekle ilişkisine değinen hikâyeleri, tiyatro, dans ve müziğin yanı sıra akrobasi ile de anlatıyor.
"Yemekle ilişki" dendiğinde kastedilen karın doyurmak değil elbette... Aile, arkadaşlar ya da âşık bir çift olarak bir masanın çevresinde oturmak... Sohbet etmek, anıları, dertleri ve hayalleri paylaşmak... Buna sevgiyle pişirilen bir omlet de dahil, dikta rejiminin ortadan kaldırdığı babasıyla bir masada yemek yiyemediği için bitmeyen bir özlem duyan genç adam da...
Seyirciyle fevkalade sıcak bir ilişki kuran, yer yer onları da oyuna dahil eden grup, bize şunu gösteriyor:
Seyircinin merakla, zevkle izleyeceği bir şov ortaya koymak için, ille de büyük prodüksiyonlar yapmak, milyonlarca dolar harcamak gerekmiyor.
Bir fikirde birleşmiş, yaptığı işi önemseyen, bir elin parmakları gibi ahenkle çalışan küçük bir grup çok şeyler başarabilir.
İKSV'nin organize ettiği "Mutfak ve İtiraflar" gösterisi, dün akşam Zorlu Center drama sahnesinde başladı. 27 Aralık son gün. Meraklısı kaçırmasın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA