Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

General kaybı sürüyormuş

Can çıkmadıkça huy çıkmıyor, huylu huyundan vazgeçmiyor ve ne yazık ki tavuğun bilmemneresi de tövbe tutmuyor! Patron da değişse, yönetici de değişse, zihniyet değişmiyor ve alt kadro bildiğini okuyor:
Postalcılığa devam!
Muhalif basın.
Emekli memur gazetesi.
Bakın ne yazmışlar: "TSK'da general kaybı sürüyor."
Ne olmuş, şehit mi düşmüşler?
Yok canım, emekliliklerini istemişler...
Geçen yılın ağustos ayından beri vallahi billahi tam beş general emekli olmuş, tam beş... Hani utanmasalar "kan kaybı" da diyecekler.
En son emekli olan da Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bitirmiş...
Hani yarın öbür gün bir savaşa girsek ordu iki seksen uzanacak...
Kimmiş bu, emekliliğiyle ordunun mahvına yol açan paşamız?
"Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Tuğgeneral"... Vay vay vay...
Yani bir askerimizin gözüne çöp kaçsa çıkaracak adam yok.
Yandık.
Acaba doktor paşaya hükümet bir kötülük etmiş de ondan mı bırakmış?
Yok yahu, "maddi gerekçelermiş" mesele...
Toplam general ve amiral mevcudumuz 346'ya düşmüş.
Subay sayısı 179, astsubay sayısı 539 azalmış... TSK, personelinin yüzde beşini kaybetmiş.
Herif utanmasa "darbe yapmaya adam kalmıyor" yazacak da artık o kadarına cesaret edemiyor.
Onun için "general kaybı sürüyor" deyip geçiyor, artık nasıl istersen öyle yorumla... Hain iktidar paşalarımızı harcıyor...
Ordu nereye?...
Emekli olanın yerine yenisi geliyor, önümüzdeki ağustos ayında gerekli terfiler ve atamalar yapılır. Çocuk doğurup bakmamak için "böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum aşkım" kafasında giden hanımlar misali, "bu hükümetin emrinde paşalık etmek istemiyorum arkadaş" diyen varsa, emekli olur, gider orduevinde çayını içer.
Hiçkimse "yeri doldurulamaz" değildir. Biz SSK'dan emekli olduğumuzda "basının yazar kaybı sürüyor" yazmış mıydınız?
Paşalardan bir paşanın emekli olmasını haber yapıp bununla bir etki elde edeceğini sanan, "eski Türkiye'de kalmış" matbuat garibanıdır.
Bu memlekette iki sene evvel ordunun üst komuta kademesi "toplu istifa" etti, hem genelkurmay başkanı hem de üç kuvvet komutanı.
Toplu istifa suçtur ama onlar ettiler. (Türk bayrağına resim yapıştırmak da suç ama yapıştırılıyor.) Bununla gürültü koparacaklarını, ülkeyi sarsacaklarını, hükümeti zor durumda bırakacaklarını mı sandılar bilmem.
Kimsenin umurunda olmadı.
Borsa ırgalanmadı. Sermaye kaçmadı. Halk bankalara hücum etmedi. "Kriz" de, eğer bir krizse bu, üç saatte çözüldü, üç saatte.
Onların yerine yeni komutanlar atandı, mesele kapandı.
Postalcı basın üzülmesin, ordu komutansız kalmaz, gelen de gideni aratmaz. Kemal Tahir'in deyimiyle "birbirlerinden müspet veya menfi çok farklı olmalarına meslekleri manidir!"
Yani, hiç boşuna "kalan paşalara" küfür edip müşterisini okşamaya çalışmasın bazı yazar bozuntuları. Mahkemeden sıyırırlar ama alınlarına yapışan utanç kalır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA