Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Alacalı bulacalı

Yüksek Seçim Kurulu başkanı Sadi Güven, "mükerrer oy kullanılmasının mümkün olmadığını" söyledi. Yani AKP bunu istese de yapamaz, CHP amigoları üzülmesinler.
Toplam 194 bin sandık, toplam 52 milyon seçmen var, birkaç yerde olabilir tabii, "adi zabıta vakası" olarak kalır. Birkaç yerde içkili oy veren de çıkabilir, birkaç yerde adam yaralama hatta öldürme vakası da görülebilir, kendimizi bildik bileli her seçimde olmuştur, sonucu etkilemez ve değiştirmez, yaygara etmeye gerek yoktur.
"Fazla oy pusulası basıldı" suçlamasına da YSK başkanı şöyle cevap verdi: "Kanun, 'her sandığa kullanılacak oy pusulasının yüzde 15 fazlası gönderilir' diyor!"
Demek ki, bunu bahane ederek pis pis yazılar yazmak yalnızca amigoları küçültüyor...
Her sandık başında en büyük beş siyasi partinin temsilcisi bulunacak, biri yolsuzluk yapmaya kalksa öteki engel olur.
Boşuna heveslendiler, "seçimde şaibe" palavrası tutmayacak. "Deniz Baykal kaseti" numarasının da tutmayacağı gibi.. Merakla beklenen "25 Mart bombası" bir gün gecikmeli olarak 26 Mart'ta patladı, patlama yerine yellenme sesi verdi. "Tırışkadan nağmeler" de diyebilirsiniz.
Son melanet buymuş... Tüh, halk daha çarpıcı birşeyler bekliyordu. Bir sonraki seçimde, Tayyip düşmanlarından daha rezil, daha aşağılık, daha pis atraksiyonlar isteriz!
Lakin bu seçimde YSK'nın da eleştirilecek bir yanı var tabii. Dört ayrı renkte zarf bastırılmış.
Turuncu zarf, il genel meclisi seçimi için. (İl genel meclisi, en aydın, en bilinçli seçmenin bile hiç umurunda değil! Şu anda ilinizin genel meclisinde hangi parti ağırlıklıdır, biriniz de bana Google'a bakmadan söyleyebilir mi? Onu bırakın, il genel meclisi ne iş yapar, ne işe yarar, bilen kaç vatandaş çıkar?)
Mavi zarf, ilçe belediye başkanı seçimi için.
Beyaz zarf, il belediye başkanı için.
Sarı zarf, belediye meclisi üyeleri için.
Eh, muhtar ve ihtiyar heyeti için de mor zarf tabii...
Oy pusulaları da zarfın rengine uygun.
Acaba kaç seçmen, ilinin belediye reisi için bir partiye, ilçesi için başka bir partiye, il meclisi için üçüncü bir partiye, belediye meclisi için de bambaşka dördüncü bir partiye oy verir? Kaç seçmen, hangi rengin hangi aday için kullanılacağını ha deyince söyleyebilir? (Yukarıya bakmadan şimdi siz söyleyin bakalım.)
Bu kadar çetrefil bir ayrıştırmaya ne gerek vardı? Bu dört ayrı seçim için oy verme işlemi tek kulübede yapılıyor. Peki, diyelim ki seçmen zarfları karıştırdı, belediye başkanı oyunu muhtar zarfına, il meclisi oyunu başkan zarfına koydu, morun içinden mavi, mavinin içinden turuncu çıktı, bu oylar geçerli midir?
Geçerliyse, değişik renklere ne gerek vardı? Geçerli değilse, "renk körlerine" ve "savruklara" haksızlık edilmiş olmayacak mı?
Eyy dağdaki çoban... Pusulaları ve zarfları şaşırma! Çünkü senin oyun manken kızın oyuyla bir ve eşittir, şu kızların ağzına sakız olma.
Git bir an önce de eğitim al, şartmış. Kaval çalacağına otur "Kuzuların Sessizliği"ni oku mesela, işine de uygun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA