Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Hırpala beni Gürsel

Herkes CHP'nin programını merak ediyordu... Öyle ya, bunlar iktidara gelince herhalde iyi kötü bir şeyler yapacaklardı da... Neydi onlar?
Acaba CHP, müttefiki Hocaefendi'nin isteği doğrultusunda memlekete şeriat mı getirecekti? Belli de olmazdı ama herhalde hayır.
Köy Enstitüleri falan mı açacaklardı? Suriye diktatörüyle dostluk anlaşması mı imzalayacaklardı?
Öyle ya, "beni dört yıl iktidara getirin, devlet nasıl yönetilir görün, sonra istemezseniz bir daha getirmezsiniz" diye, 23 Nisan'da mahsuscuktan başbakan yapılan çocuğun bile ağzından çıkmayacak basitlikleri ortaya atıp gitmekle olmuyordu bu iş... Neyi nasıl yapacağını da söylemek zorundaydın...
İşte şimdi bu merak zail oldu: CHP iktidara gelince bazı gazetelere el koyacakmış.
Wauuuw... İt kopuk söylese gülüp geçeceğiz ama bunu koskoca CHP'nin koskoca Genel Sekreteri söyleyince işin rengi değişiyor.
Genel Sekreter mahalle kahvesinde okey oynarken değil, basın toplantısında parti adına konuşuyor. Genel Sekreter, asıl mesleği garsonluk olan halk çocuğu Gürsel Tekin.
İsmet Paşa bile bazı gazetelere "el koymamıştı" da onları kapatmakla yetinmişti, hem 1925 yılında, hem 1946 yılında. Bunlar İnönü'yü de aşmışlar, herhalde bizim "artık İnönü'yü aşmanız gerekir" şeklindeki öğütlerimizden etkilenmişler.
CHP, 7 Haziran 2015 tarihinde iktidara geliyormuş. Gülmeyin, vallahi geliyormuş.
Hemen ertesi günü, 8 Haziran Pazartesi de gazetelere el koyacakmış. İlk işi bu olacakmış. Bu arada bazı işadamlarının da canına okuyacaklarmış.
Sayın Tekin... Daha seçim kurulu sonuçları açıklayacak, meclis toplanacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan görevi Kılıçdaroğlu'na verecek, hükümetin kurulması var, daha bunun güvenoyu var (yaa, parlamenter sistemde işler biraz uzuyor tabii), bari aculluk etme de şöyle temmuz başında falan el koyarsın!
Sayın Genel Sekreter, 8 Haziran'da başıma kimi getireceksiniz, bunu da öğrenmek istiyorum.
Yani beni kapının önüne koymayacağınızı varsayarak...
Gerçi kalın bıyıklı Sırrı Süreyya Önder bizim eski patrona hitaben benim için "kov şunu" demişti ama o HDP'li...
Bence, "yanınızda duran" bazı sosyalist tereslerden en çok sakallısını getirin. Emre Uslu da idare eder ayrıca. (Öyle bir anlaşmanız var mı?)
O zaman basın özgürlüğü olmayacak. Ama şimdi de yok, öyle değil mi, bir tek Cumhurbaşkanı'na hakaret etme özgürlüğü dışında...
Sayın Tekin aynı zamanda "CHP'liler çalma çırpma ve tuzak işleri beceremezler" demiş. ("İşlerini" olacaktı, eğitim olsaydı.)
Haklıdır. İSKİ skandalını yaratanlar CHP'li değildi ki, SHP'lilerdi.
Ayyy, Sayın Tekin, çok korkuyoruz, acaba bizi içeri de atacak mısın? Ne kadar yatıracaksın? Söyle de ona göre kitap biriktirelim, don fanila ve de sigara stoku yapalım.
Toplama kampı kurmayı da düşünüyor musunuz ücra biryerlerde, örneğin Çemişkezekwitz?
Oyunu bu CHP'ye verecek olan herkesin yanaklarından şapır şupur öperim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA