Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Yanlışlıklar Komedyası

Bursa'da Shakespeare'in 400'üncü doğum yıldönümü kutlanmış! (Senfoni Orkestrası Mendelssohn'un "Bir Yaz Gecesi Rüyası"nı çalmış, elbette, ama arkasından alakasız bir şekilde Schumann ve Beethoven... Aslında bir "müzikal" yazarı olan Shakespeare'in oyunlarından şarkılar seslendirmek akıllarına gelemiyor.) Fakat "kafayı mı yiyorum yoksa Alzheimer mi geliyor?" diye haberi bir daha, bir daha okudum.
Shakespeare'in vaftiz tarihi 26 Nisan 1564 (muhalif gazete "15 Nisan doğumlu" yazmış.) Anaaa! "Baharı görmeden yaz geldi geçti" der gibi, kışı görmeden bahar mı geldi, nisan ayını bulduk da farkına mı varmadık?
1564'ten 2016'ya tam 452 eder. (Gazete 400 diyor.) Shakespeare'in 400'üncü doğum yıldönümü 1964'te kutlanmış, hatta Devlet Tiyatrosu da Paris'e gidip "On İkinci Gece"ye oynayarak katılmıştı, hatırlarız.
Muhalefetin basını bu düzeyde olsun, 2016'dan 1564'ü bile çıkaramasın, üstelik kasımla nisanı da ayırdedemesin, iktidarın yeniden seçim kazanmak için hiçbir çaba harcamasına gerek yok.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA