Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

'Ağaçları acımasızca kestiler'

Gümüşyaka'da bir yazlığım var. Ağacı bol olan bir sitede oturuyorum. Bu ağaçların çoğu yirmi, otuz yıllık ağaçlar. Geçen hafta sitedeki ağaçların birçoğu kesilmiş. Elmaları dalında olan ağaçların sadece gövdeleri kalmış durumda şimdi.

Kim engel olacak?..

Bu ilk de değil. Geçen yıl yazın başında da çam ağaçlarını kesmişlerdi. Bu yaz da evlerinden denizi göremeyen site sakinleri çok rahatsız oldukları için ağaçların kesilmesini istemişler, benim gibi buna izin vermeyen birkaç kişi olunca da seslerini çıkaramayıp ağaçları kestirememişlerdi. Yaz bitti birçok kişi kışın kaldıkları evlerine döndüler. Bunu fırsat bildiler sanırım. Yazlığıma bazı eşyalarımı almaya gittiğimde şok oldum.
Bir site sakini olarak müdahale etmeye çalıştığım halde hiçbir şey yapamamıştım. Ağaçları acımasızca kesmişlerdi, onların da birer canlı olduğunu düşünemeyenler. Bunun üzerine TEMA'yı aradım, derdimi anlattım. Onlar bana; "belediyeye gitmelisiniz" diye cevap verdi. Belediye İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurmamı, orası da kesenleri mahkemeye vermemi söyledi.

Ağaçları korumak zor mu?

Sitemdeki ağaçları korumam bu kadar zor mu? TEMA bu kadar ağaç dikmek için uğraşırken bu ağaçları yok etmek isteyenlere kim engel olacak? Ağaç olmayan bir şehirde yaşamak istemiyoruz. Sitedeki ağaçları yok edenlerin bir daha böyle yapmaması için bu mektubu yayınlamanızı istiyorum. Sevgilerimle..
Emine Özbek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA