Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

atv'nin bayram hediyesi "Şehrazat şarkıları" oldu

1001Gece Masalları'nı kim bilmez? Eski zamanlarda Hint'te egemenlik süren Şehriyar adlı güçlü bir hükümdar vardır.
Ne yazık ki çok sevdiği, güvendiği eşi tarafından aldatılır Şehriyar.
O kadar kızar bozulur ki, intikamı korkunç olur. Her gün tebaasından bakire bir güzel kız seçer onunla evlenir, ertesi sabah da onu katleder.

Hepsini
kurtarır
İşte bu ünlü masalların kadın kahramanı olan Şehrazat da hükümdarın evlenip gün doğunca öldüreceği bir genç kızdır. Ancak öyle bir şey yapar ki sadece kendi canını değil ardından ölecek nice akranını da kurtarır.

Öyle
bir yer ki
İşin sırrı masallardadır. Gerdek gecesi sevişmeler, temaslar bittikten sonra uykuya hazırlanan kocasına masallar anlatmaya başlar Şehrazat.
Ve öyle heyecanlı bir yerinde keser ki, hükümdar masalın sonunu merak edip ertesi gün de yaşamasını ve masalı tamamlamasını bekler.

Ortak
miras
Ama yeni gecelerde de biri biterken diğeri başlar masalların. Hep heyecan, hep acaba ne olacak sorusu ve genç kızın kurtuluşu...
Masallar 1001 gece sürünce çağları aşmış ve tüm dünya insanlarının ortak mirası olmuştur onlar.

Şapkayı
çıkarmak
atv'nin perşembe gecesi yayınladığı Şehrazat şarkılarını seyrederken masalların muhteşem kadını Şehrazat' ı anımsadım.
Ölmeye, bitmeye yüz tutmuş duygularımızı her dem ürettiği, can verdiği şarkılarıyla yaşatan, devingen eden sevgili Şehrazat'ın muhteşemliğine bir kez daha şapkamı çıkardım.

Huyu suyuna
Göz yaşları içinde dinlediği kendi şarkılarını Ajda, Sezen, Nilüfer, Zerrin, Emel, Kenan, Musti, Aşkın, Kibariye, Demet gibi şarkıcılardan dinlerken nasıl da gönendiğini, hayata geldiğine, dostluklarına huyu suyuna ne kadar da razı geldiğini gördüm.

Damara
sızan
Bu muhteşem koro İzzet Öz'ün yalın ama içten takdimiyle sürerken özellikle de Sertab Erener'in okuduğu Ateş Böceği şarkısı nasıl sızdı damarınıza hissettiniz değil mi?

Canım
benim
Sen hiç ölme Şehro . Yarattıkların olmasa ertesi gün hep birlikte öleceğimizi, yok olacağımızı düşün, tadı doyumsuz, keyfi tarifsiz şarkılar yazmaya devam et canım benim..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA