Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Aykut Alex’i istemiyor

Aykut Kocaman artık merkezini Brezilyalıların oluşturduğu bir Fenerbahçe istemiyor. Aslında böyle bir futbol da istemiyor. Burada Aykut Kocaman'ın bir şansı var. Şimdilik Aziz Yıldırım Aykut Kocaman'ın bu düşüncesini destekliyor. Hatta neden hala kendimizi kandırıyoruz. Spor medyası sanki bu durum birdenbire çıkmış gibi şaşırıyor. Hepimiz biliyoruz ki Aykut Kocaman bunu daha göreve gelirken konuşmuştur. Aykut'un kafasında zaten belirli bir futbol var. O futbol için belli bir kadro olması lazım.

Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman'ı başa getirirken, Kocaman'ın bu kararını sonuna kadar desteklemiştir. Ama görüyoruz ki, aynı zamanda Aziz Yıldırım Alex'i kadroda değil ama kulüp olarak kaybetmek istemiyor. Aziz Yıldırım'ın uzun zamandır bu kadar doğru bir tavrını görmemiştim. Ama Alex'in Brezilya basınına verdiği demeçlere göre Alex bu sene gidecek gibi gözüküyor. Ben şunu anlamıyorum. Aykut, içinde Alex'in olduğu bir futbol, bir oyun dizilişi ve de bir futbol anlayışını istemiyor. O zaman niye savunmasını nispeten zayıf Stoch ve Dia'nın transferine "Evet" dedi. Garip sorular var burada. Aslında Beşiktaş derbisi bu konuda hepimize ama hepimizden önce de Aykut'a kalıcı bir fikir verecek. Mesela kanatlarda sağ bekler sağ bek oynayacaklar, önlerinde açıklar oynayacak. Fenerbahçe'de savunma bloğunun savunması yerine gerçek anlamda bütün takımın savunma yapıp yapmadığını izleyeceğiz. Bana sorsalar kaleciyi dışarıda bırakırsak 10 kişi içerisinde 9 kişi çalışıp bir Alex bildiği gibi oynayamıyorsa hele de Süper Lig'de işte ben bunu anlayamıyorum. Takım oyununda Alex'in fazlalıkları aslında onun eksikliklerini kapatıyor. Alex'in çok fazla artısı var. Ama teknik direktör Aykut Kocaman kararı bu. Ona da saygı duymak lazım.

EĞER AYKUT GİDERSE...
Fenerbahçe tarihinde teknik direktör değişikliğinin Fenerbahçe'ye hayırlı geldiğini nedense hiç görmedim. Yönetim teknik direktör değişikliğine gitse de takımda çalkantılı günler geçmiyor. Tam tersine çalkantı daha da artıyor. Yönetim Kurulu'ndaki birçok insan Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman ile aynı fikirde değil. Onlar Alex ve Brezilyalılardan yana. Ama onlar da şunu düşünmeliler ki Aykut Kocaman giderse Fenerbahçe düzlüğe çıkmayacak. Gelen teknik direktörlerle sorun daha da artacak. Bugüne kadar ki deneyler bunu net olarak gösteriyor.

ARTIK FUTBOLU SEVİYORUZ!
Bu sene takımlar kadar futbol da seviliyor. Bunu artık bütün çevremde görüyorum. Mesela bir Fenerbahçeli kendi takımı kadar Bursaspor'u ya da Trabzonspor'u da takip ediyor. Hatta Kayserispor ve Gaziantepspor'u da merakla izliyor. Maçları izlerken heyecan duyuyor. Bir Beşiktaşlı da öyle. Birçok Beşiktaşlı Trabzonspor'u müthiş bir heyecanla izliyor. Bu durum yavaş yavaş Türkiye'de futbol sevgisini daha gerçek hale getirecek. Sadece taraftarlık diye bir şey olmaz. Son 10-15 yılda böyle bir şey gördük. Aynı zamanda futbol sevmiyorsak, futbolsever değilsek taraftarlığın anlamı ne? Ben bu sene oynanan futbolun özellikle de Bursaspor'un şampiyonluğunun yarattığı etkinin Türkiye'deki futbola bakışın yavaş yavaş değiştirdiğini düşünüyorum. Takımlarımızı sevdiğimiz kadar artık futbolu da seviyoruz. Bunu birkaç ay sonra daha da net göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA