Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Cumartesi notları: ‘Gönülsüz’sünüz...

Bir afet sırasında yardıma koşmak, oradaki faaliyetlere gönüllü olarak katılmak ne güzel, ne şerefli bir şeydir. Ama provokatör gibi davranıyor, uzman yardım kuruluşlarının işini zorlaştırıyor, ona buna saldırıyor veya selfie çekmeyi her şeyden üstün tutuyorsanız, aslında gönlünüzün neye meyilli olduğu ortadadır. Hele sosyal medyada ağlayıp sızlanıp bık bık ederken bir yandan da ülkesine nefret saçanlar, foyanız ortaya döküldü, yardım falan hikâye!.. "Gönülsüz"sünüz siz, küçük burjuva vicdanınızdan hakiki merhamet çıkmıyor işte, daha fazla uzatmayın!

***

Instagram'ın bazı yeme içme ve mekân fenomenleri de orman yangınları boyunca provokatif yayınlarına gaz verdiler. O da dikkat çekiciydi doğrusu. Reklam yapsınlar diye onlara parayı bastıran mekânlara gidip beşlik simit gibi sırıttıkları fotoğraflarıyla ünlü bu tipler meğer ülkelerinden nasıl nefret ederlermiş!.. Yangınlar tamamen söndükten sonra iki İspanyol uçağına atladıkları gibi Madrid'e göçecekler sanırım...

***

Zaten aklı karışık orta sınıfları "küresel ısınma"yla korkutan global sermaye oligarşisinin (yeni paranın yeni zenginleri) özel uçak ve süper yat tutkusu bitmiyor. En son ekonomi medyasında Jeff Bezos'un yatlarının sayısını bilmediği konuşuluyordu. En büyük yatı (127 metre uzunluğunda bir gemi) 500 milyon dolara mal olmuş... Gerçi daha küçük yatını tercih ediyormuş. Üzerinde helikopter pisti varmış ve yeni kız arkadaşı bunun için helikopter pilotluğu eğitimi almış, vs. E hani "karbon ayak izi"ydi, hani bu araçlar çevrenin baş düşmanlarıydı? Sakın böyle soruları aklınızdan geçirmeyin, derim. Umurlarında olmaz! "Küresel ısınma" problemini devletlerin gücünü kırmak, orta sınıfları yoksulluğa itmek için kullanıyorlar, o kadar!

***

Olimpiyatları izliyorum. Özellikle iki boksör kızımızın finale çıkmasına çok memnun oldum. Ama bu olimpiyatları bir bütün olarak yağlayıp ballayarak yazanları da anlayamıyorum. Hele ağzında maskeyle oynayan erkek voleybolcular beni bitirdi. Spormuş... Siz öyle sanın!

***

Meraklısının okuması gereken kitap... Hatta günümüz feminizmi ve "küreselci eşcinsel siyaset"le ilgilenenler mutlaka okumalı. "Ailenin Adı Yok / Hilâl Kaplan" (Turkuvaz Kitap)

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA