Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Siz hiç tahtaya vurmaz mısınız yani?

İSTERSEN İNANMA

Konya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün derlediği batıl inançları, Anadolu Ajansı haber yapmıştı.
Bunların arasında yeni doğan çocuğun kokmaması için tuza yatırılması, sağlıklı olması için toprağa sarılması, parlak olsun diye gözüne limon sıkılması, uzun yolculuklarda mide bulantısına karşı benzin içilmesi gibi zararlı inançların yanında, ölünün evden çıkarılmadan önce üzerinden kedi atlaması durumunda hortlayacağına inanılması, mezarlıkta sigara içilmemesi de varmış.
Ayrıca damadın, gerdeğe girmeden önce yanlışlıkla kediye basması durumunda başarısız olacağına, hamur yoğururken dışarı sıçraması halinde misafir geleceğine, parmakların çatırdamasının ise kişinin sağlıklı olduğunu gösterdiğine inanılıyormuş.
Bazı yerlerde burnun kaşınması, kişi hakkında dedikodu yapıldığına işaret eder diye algılanırken, bazı bölgelerde ise burun kaşınmasının kişinin dayak yiyeceğini haber verdiği düşünülüyormuş.
Bu haberdeki diğer bazı batıl inançlar şunlar:
Ayak kaşınınca yolculuk var demektir. /Ay hilal halindeyken iki ucu aşağı olursa o ay yağmurlu, yukarı doğru olursa kurak olur. /Akşam soğan yenen yere melekler gelmez. /Kapı eşiğinde oturan kişi bekar kalır. /Bir erkek, iki kızın arasından geçerse köse olur. /Yarım çay içen kadın dul kalır.
Bir düşünün. Batıl inancı olmayan var mı acaba?
Hiç gökkuşağının altından korkmadan geçebildiniz mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA