Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Pennsylvania yerine Washington'a gönderilen mektup

Başlığının altında "Amerika'daki Türklerin sanal gazetesi" olarak sunulan "Posta 212" internet sitesindeki bir habere göre "Washington'un tanınmış 80 ismi" ABD Başkanı Barack Obama'ya bir mektup yazarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetim tarzına ve politikalarına karşı sessizliğini bozmasını talep etmişler.
Bu mektupta "Gezi Parkı Kalkışması" Başbakan Erdoğan'ın iktidarına karşı büyük halk gösterileri olarak anlatılmış. Aralık ayının 17'si ve 24'ü arasında sahnelenen "Dost-modern darbe girişimi" de, hükümetin en yüksek seviyelerine ulaşan büyük yolsuzlukların açılması olarak gösterilmiş.
Mektubu yazanlar Başkan Obama'yı uyarmışlar ve "Biz Başbakan Erdoğan'ın ve Türk kamuoyunun ABD'nin sessizliğinden, Başbakan'ın halen ABD desteğini korumakta olduğu ve istediği gibi yoluna devam eder anlamlarını çıkarmalarından korkuyoruz" demişler.

Yanlış adres

Bu açık mektubu okurken Gaziantep'in değerli hemşerilerinden rahmetli Ömer Asım Aksoy'un (1898-1993) "Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü"nde yer verdiği bir Antep deyimini hatırladım... Şöyleydi bu deyim:
- Davacının aptalı derdini mübaşire anlatır!
Başkan Obama eğer Posta 212'nin okuyucusu ise, bu açık mektubu görünce ne yapar acaba?
Mithat Paşa Bağdat valisiyken Padişah'tan bir emir mesajı gelmiş ona... Bu mesajda "Acele 100 bin ton çayı paketleyip İstanbul'a gönderin" deniliyormuş.
Mithat Paşa bu mesaja karşı şu cevabı yazıp İstanbul'a göndermiş:
- Sultanım, Çin imparatoruna yolladığınız ve 100 bin ton çayın paketlenip İstanbul'a gönderilmesini isteyen mesajınız, yanlışlıkla Bağdat'taki bendenize geldi... Bilginize arz ederim.

Obama şaşırmıştır

Bakarsınız Obama Türk siyasetini yakından izliyordur... Bakarsınız Washington'un "Tanınmış 80 ismi"nden gelen ve kendisinden Türkiye'nin iç siyasetine müdahale etmesi istenen bu açık mektuba, Mithat Paşa üslubunda cevap verir... Mesela şöyle diyebilir:
- Washington'ın değerli tanınmış insanları... Pennsylvania'da ikamet eden Fethullah Gülen adındaki yeşil kartlı Türk göçmene gönderdiğiniz ve Türk iç siyasetinde bir taraf olmamı istediğiniz mektup, yanlışlıkla bana geldi.

Hepsine birer armağan...

Posta 212'nin okurları oldukları anlaşılan bu tanınmış Washington'lular arasında Hillary Clinton'ın siyasi planlama direktörü Anne-Marie Slaughter ve Obama'ya yakınlığıyla bilinen "Center for American Progress"deki Türkiye uzmanı Michael Werz gibi Demokrat isimler yanında, Cumhuriyetçi Başkan George Bush'un Ortadoğu danışmanı Elliott Abrams ve yine muhafazakâr kanada yakınlığıyla bilinen "Demokrasileri Koruma Vakfı" direktörü Clifford D. May gibi isimler varmış.
Bakarsınız Başkan Obama bu açık mektupta istenenleri kabul eder ve bu mektuba imza atan tanınmış Washingtonluların her birine, birer tespihle birer kutu ananas gönderir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA