Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Gezi zekâlı fitneciler akıllanmayı denemelidir

Suriye'yi, Filistin'i, Mısır'ı ve şimdi de Ukrayna'da ve Kırım'da olup bitenleri izlerken, biraz aklı olanlar bile bugünün dünya gerçeğini anlamış olmalıdır.
Dış güçlere ve uluslararası dengelere bel bağlayarak ülkelerinin içini karıştırmayı planlayanlar, kendi halklarına ve ülkelerine felaketleri davet etmekten başka bir şey elde edemiyorlar.
Suriye'deki katliama karşı demokrat ve çağdaş ülkelerin tepkisi ne şekilde oldu? Bu ülkenin diktatörüne "Vatandaşlarını zehirli gazla öldürme yeter... Gerisini bildiğin gibi yap" demediler mi?
Gazze'deki Filistinlilerin yaşadıkları kimin umurunda?
Unuttunuz mu? Mısır'daki darbeye ne ABD ne de Avrupa Birliği "Darbe" diyebildi.
Son olarak da Ukrayna'daki iç kargaşayı keyifle izledi Amerika ve Avrupalılar... Şimdi de bu ülkenin bölünmesini ve Kırım'a Rusya tarafından müdahale edilmesini kınamaktan başka ne yapabiliyorlar?

Doğalgazı keserse...

Herkes biliyor ki Putin sinirlenip Ukrayna'ya ve Avrupa'ya verdiği doğalgazı keserse, hayat yarı yarıya durur.
Aslında bu gerçekleri bizler de yaşayarak öğrenmedik mi?
Zannettik ki NATO'ya girince artık dünyada tek başımıza değiliz... Karşı Blok'tan bir tehdit gelirse, ABD başta olmak üzere tüm NATO'lular yanımızda olacak.
Derken 1960'larda Kıbrıs krizleri başladı... Bu adadaki Türklerin hayatını korumak için müdahale ettiğimiz zaman da Sovyetler'den "İleri gitmeyin, sizi fena yaparız" içerikli uyarı gelmedi mi Ankara'ya? Peki bu durum karşısında Amerika ne yaptı? ABD Başkanı Johnson'ın imzasıyla da "Kıbrıs için bizim verdiğimiz silahları kullanamazsınız" uyarısı gelmedi mi?

Dünya düzeni böyledir

O dönemin Başbakanı İsmet İnönü de bu duruma çok kızıp "Yeni bir dünya kurulur, biz de bu yeni dünyada yerimizi buluruz" diye tepki gösterince TBMM'deki Bütçe oylamasında devrildi...
Ecevit'in "Kıbrıs Fatihi" olmasının bedelini de, örtülü iç savaşla ve Amerikan ambargosu ertesinde gelen 12 Eylül darbesi ile ödemedik mi?
Bu dünyanın düzeni böyledir...
Akılsız Saddam İran'la savaşa girip ülkesini perişan ederken, arkasında ABD desteği yok muydu?
Şimdi de ABD desteği ile kurulan yeni Irak yönetimine Saddam'ın Kuveyt'e verdiği zararın tazminatı olarak milyarlarca doları, yine ABD ödettirmiyor mu?

Sizi kimse kurtaramaz

Amerika'ya Avrupa'ya güvenip sokak eylemleri ile kasetli komplolarla, telejenik beddualarla Türkiye'yi "Yönetilemez ülke" haline dönüştürmeyi planlayan gezi-zekâlılar, akıllarını başlarına toplamalı artık...
Güneydoğu'da silahların susmasının kıymetini bilin artık. Kentlerin meydanlarını, bulvarları Kandil'e benzetmek akılsızlığını bırakın... Demokrasiye sahip çıkın, devlet içinde devlet kurmaya çalışanların fitnelerine kapılmayın.
Nihai değerlendirmede biz bize olduğumuzu bilin... Kendi ülkenize verdiğiniz zararla baş başa ve yasaların karşısında tek başınıza kalırsınız sonunda... Sizi ne ABD ne de Avrupa kurtarabilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA