Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Atatürk yaşasaydı Kemalist aydınların HDP aşkına ne derdi?

De Gaulle "Kendi söylediklerine inanmayan siyasetçiler bu söylediklerine başkalarının inandıklarını görünce çok şaşırırlar" demişti. Türkiye'de ise hem kendi söylediklerine inanmayan hem de bu söylenenlere kimsenin inanmadığını gören siyasetçiler çoğunluktadır.
Ama bir de ağızlarından çıkanların kulaklarına ve dolayısıyla beyinlerine ulaşmadığı bir "Aydın" kesimi vardır ki, böylesini ne De Gaulle ne de Churchill görmüştür kendi toplumlarında...

Kemalist aydınlar
Örneğin "Kemalist Aydın" diye bilinen türün temsilcileri, güncel olayları değerlendirirken genellikle "Atatürk yaşasaydı böyle mi davranırdı" şeklinde eleştirirler mevcut yöneticileri...
Kendimize rol model olarak bu tür Kemalist aydınları seçsek ve onların mantık çizgisinden giderek şu soruları kendi kendimize sorsak nasıl olurdu dersiniz?

Ne derdi?
- Atatürk yaşasaydı, 1 Kasım genel seçimlerinde HDP'ye mi oy verirdi?
- Atatürk yaşasaydı, Gülen örgütüne ve bağlantılarına karşı sürdürülen hukuki ve cezai soruşturmalara karşı mı çıkardı?
- Atatürk yaşasaydı Türkiye'nin alt ve üst yapısının yenilendiği, ekonominin katlanarak büyüdüğü, dev projelerin gerçekleştirildiği icraat yüzünden AK Parti'den ve Tayyip Erdoğan'dan nefret mi ederdi?

Sorumlu CHP

Aslında Kemalist aydınları böylesine tutarsız söylemlere yönlendiren siyasi karmaşanın sorumlusu, O'nun kurucusu ve "Ebedi Şef"i olduğu CHP değil midir?
Bu parti ne yazık ki ülkenin geleceğine dönük bir vizyon sergileyemediği için, bir türlü halkın desteğini alamamıştır. Bu nedenle şimdi bu partiyi desteklemeleri gereken Kemalist aydınlar, kendilerini HDP'ye muhtaç hissetmektedirler. HDP denilince akla gelen terör bağlantıları, Suriye'deki kantonal gelişmelere duyulan özlem ve HDP'li belediyelerin yasadışı eylemleri falan, bu Kemalist aydınlara vız gelmektedir.

Böyle mi derdi?

Bunlar sadece HDP ile Türkiye'nin istikrarsızlığa gömüleceğini ve böylece hem AK Parti'nin hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıpranacağını hesap etmektedirler. Bağımsızlığımızın ve bütünlüğümüzün simgesi olan Atatürk'ün hatırasına saygı yöntemi, herhalde bu tür sapkınlıklar olmamalıdır.
Gerçekten Atatürk yaşasaydı ve bu Kemalist aydınların HDP sevdasını ve Gülen aşkını görseydi acaba ne derdi? Acaba "İyisi mi HDP Genel Merkezi'ni Anıt Kabir'in yakınında bir yere taşıyın... Pensilvanya'da da bir minyatür Anıt Kabir inşa edin" mi derdi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA