Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Köşe yazarı olmak meğer ne kadar kolaymış

Biz gazete köşe yazarlarına "Gözlemci" ya da "Yorumcu" olmak zaman zaman yetmiyor. Bazılarımız sanki AK Parti iktidardan uzaklaşırsa, onların yerine biz geçecekmişiz gibi hırslı yazılar döktürüyoruz.

Her şeyi unuttuk mu?
Kötü yönetilen Türkiye'de birbiri ardından patlayan siyasi ve ekonomik krizler sonunda, sadece bizim sektörden 4000 kişinin işsiz kaldığını unuttuk... Medya patronlarının kartel kurup, ortak manşetlerle gazete çıkarttıklarını, çalışanların tek bordroya mahkûm edildiklerini de hatırlamıyoruz.
Geçmişte manşetlerle, köşe yazılarıyla cilaladıklarımızın daha sonra Yüce Divan'da yargılandığı da pek umurumuzda değil.

Gerçek ötesi mi?
Ve bütün medyatik anti kampanyaya rağmen Erdoğan'ın Başbakan ve AK Parti'nin de tek başına nasıl iktidar olduklarını incelemedik bile. "Muhtar bile olamaz" denilen Tayyip Erdoğan'ın, uzun yıllar Başbakanlık yaptıktan sonra şu anda Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olması, sanki gerçek ötesi bir olgu bazılarımıza göre...

Batı'ya bakalım mı?
"Hukuk" ya da "Özgürlük" diye yazılar döktürerek PKK terörünün sorumlusu olarak devleti suçlayanlar, hukukun ve özgürlüklerin kaynağı Batı ülkelerinin teröre karşı ne tür önlemler aldığını görmezden gelmiyorlar mı? Amerika'yı vuran El Kaide'nin liderinin Pakistan topraklarına baskın yapan Amerikan özel kuvvetleri tarafından nasıl öldürüldüğünü filmlerde bile izlemedik mi? Terör söz konusu olduğunda "Egemenlik" kavramının bile rafa kaldırıldığının farkında değil miyiz?

Bunlar kimler?
Sırtında yumurta küfesi olmadığı için "Bu iş böyle yapılmaz" diyerek devlet yönetimini yerden yere vuranlar... "Bunca açığa çıkmış yasadışılığın sorumlusu olan bir kişi hâlâ nasıl oluyor da Pensilvanya'dan mesajlar gönderebiliyor" diye hiç sormayanlar... Seçmenin oyu ile TBMM'ye giren ve Ankara'ya değil Moskova'ya ya da Washington'a kaderlerini bağlayanlar...

Siyasi yorum mu?
Meğer bizim meslek bu kadar kolaymış... Seçilmişleri yerden yere vuracaksın... Kişilere dönük takıntıları, "Siyasi yorum" diye tezgâhlayacaksın... Sivilleri hedef alan bombalı saldırılarda bile terörle devlet arasında tarafsız kalmayı yeğ tutacaksın...
Bence biraz silkinip, kendimizi de eleştirmenin zamanı değil midir?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA