Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Terör eylemleri kimleri mutlu kılıyor?

Başrollerini Marilyn Monroe ile Yves Montand'ın paylaştıkları 1960 yapımı "Hadi Sevişelim" (Let's Make Love) filminde anlatılan bir fıkra, bugünün Türkiye'sine ne kadar uyuyor...
Bu fıkradaki bir adam kumarhanenin poker odasına girer... Bir masada üç kişi ile bir köpeğin poker oynadıklarını görünce şaşırır... "Bir köpek nasıl olur da poker oynayabilir" diye sorar masadakilere. Oyunculardan biri gülümser ve "Bir köpek çok iyi poker oynayamaz. Çünkü eline iyi kâğıt geldiğinde kuyruğunu sallayıp, mutluluğunu belli eder" diye cevap verir...

Kuyruklarını sallayanlar
Şu anda Türkiye'nin kentlerinde terör eylemleri sahnelendiğinde kimlerin kuyruklarını sallayarak mutluluklarını belli ettiklerini görmüyor muyuz?
Bu tür mutlu insanlara verilecek örneklerden biri Fethullah Gülen olabilir... Gülen, Rus "Moskovski Komsomolets" gazetesine verdiği demeçte Türkiye'yi terör devleti olarak nitelemiş. "Terörizm başka milletler arasında da var. Hıristiyan dünyasında da var, Yahudi dünyasında da var. Bazen böyle işte IŞİD gibi, El-Kaide gibi terör örgütleri oluyor. Bazen de terör devletleri oluyor" dedikten sonra "Bilmem yani kendi ülkem için aynı şeyi söylemeden hicap duyuyorum, belki mülahaza dairesini açık bırakmak lazım orada da" diye konuşmuş...

Trump favori
Kendisini İslam din adamı olarak sunan bu kişinin şu anda sığınmacı olarak yaşadığı ABD'de yükselen siyasi değer "İslamofobi" değil mi? "Müslümanları Amerika'ya sokmamalıyız" diyen Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adayı Donald Trump, dün Florida, Illinois ve Kuzey Carolina'da da partisinin ön seçimlerinden birinci çıktı... Bu sonuçlar bir anlamda Cumhuriyetçilerin başkan adaylığında Trump'ın en güçlü isim olduğunu da gösteriyor.

Denizi bilmeyen balık
Yani denizdeki balıkların denizi bilmemeleri gibi, sen Amerika'da yaşayıp Amerika'da ne olduğunu bilmeden, terörün hedefi konumundaki kendi ülkeni "Terörist" olarak sunacaksın. Bunu da İslam'ın değerlerine atıfta bulunarak ve Rus gazetesine "Sünneti Seniyye'de anlatılan ve Selefi Salihin'in anladığı manada İslam yaşanmadığından dolayı..." benzeri cümlelerle anlatmaya çalışacaksın. Bu kişi eğer Türkiye'ye bir gün dönerse, bakarsınız İstanbul'daki "Trump Tower"daki bir dairede oturur.

Kaçınılmaz gerçek
Terör eylemleri sahnelendiğinde kuyruklarını sallayarak mutluluklarını belli edenleri Ahmet Kekeç Star'daki köşesinde her gün isim isim teşhir ediyor. Ama kesin bir gerçek var... Türkiye ne kumar masasındaki bir oyuncu ne de masanın üzerinde oynanabilecek bir fiş yığınıdır... Bakalım bu aymazlar bu gerçeği ne zaman görebilecekler?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA