Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bütün fırtınaların aynı gemiyi hedef alması durumu...

Denizcilik Okulu'nda son sözlü sınavına giren kaptan adayı gence, sınav heyetinin başkanı "Geminin dümenindeyken bir fırtına patlasa ne yaparsın" diye sormuş. Kaptan adayı hemen "Demir atarım efendim" diye cevaplamış soruyu. Heyet başkanı "Bir fırtına daha patlasa ne yaparsın" deyince de "Bir demir daha atarım" demiş delikanlı. Sınav heyeti başkanı "Peki bir fırtına daha çıksa ne yaparsın" deyince kaptan adayı sinirlenmiş, "Denizlerdeki bütün fırtınaların benim gemimi hedef almaları mı gerekiyor" demiş.

Empati denemesi
Şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerine koyun kendinizi. Ülkenizi ve halkınızı refaha kavuşturmak vaadiyle iktidar olmuşsunuz. Önce Başbakan sonra da Cumhurbaşkanı olarak yönetiminde bulunduğunuz ülkenizi, devir aldığınız dönemin çok ilerisindeki bir düzeye taşımışsınız.
Ülkenizin alt ve üst yapısı yenilenmiş.

Önemli adımlar
Avrupa Birliği'ne tam üyelik için başvurduktan sonra gerekli uyum çalışmalarını gerçekleştirmişsiniz. Bir Anayasa değişikliği ile artık partilerin musluk kapatılır gibi kapatılmalarına son verilmiş. Cumhuriyet'in kurucu ayarlarında yok sayılan Kürt realitesi, "Açılım süreci" ile ülkenin sosyo-politik gerçeği olarak kabul edilmiş.
Girdiğiniz her seçimi kazanmışsınız...
E-muhtıraları, partinizin kapatılmasına dönük komploları, her çeşit darbe teşebbüsünü, halkınıza dayanarak ve güvenerek aşmışsınız.

Hangisi ile uğraşsın?
- Artık sakin bir denizde geminizi daha yeni limanlara taşımanızın zamanı gelmiş olmalı değil midir?
Hayır... Bir fırtına, bir fırtına daha ve yeni bir fırtına daha...
Dışarıdaki "Büyük akıl" denilen o şeyin içerideki uyduları ile mi, global terörün bize yansıyan dalgaları ile mi, kendilerini dini cemaat olarak sunan çete ile mi, Suriye Krizi'nin bize sığınmacılar ve terör biçiminde yansımasıyla mı, Irak trajedisi ile mi, IŞİD'le mi, Rusya'yla mı, Amerikan neo-Conları ile mi, muhalefet etmekle ihanet etmeyi karıştıran kesimlerle mi, topluma bir proje sunmak yerine küfür etmeyi yeğ tutan ana muhalefetle mi uğraşacaksınız?

Çok fazla fırtına
Bir yandan "3'üncü Köprü ne zaman hizmete girer" ya da "Yeni havalimanı zamanında biter mi" sorularının cevabını kovalayacaksınız. Bir yandan da ülkenizin bütünlüğüne, dirliğine, düzenine kastetmiş sayısız odakla boğuşacaksınız.
Evet... Bütün fırtınaların Türkiye gemisini hedef almaları mı gerekiyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA