Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bugün Haliç’te farklı bir “kurultay” var...

Bugün İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde "Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı" var. "Kurultay" kavramına CHP'nin bitmez tükenmez kurultayları dolayısıyla aşina olduğumuz için, bu "Kurultay"ın o çeşit bir "Kurultay" olmayacağını hatırlatayım.
İnşaat sektörü GSYH içinde imalat sektöründen sonra en büyük paya (yüzde 14.2) sahip. Toplam istihdamın yüzde 7.6'sı inşaat sektöründe. Aileleri ile hesap ettiğinizde 8 milyon kişi ekmeğini bu sektörden kazanıyor. Ayrıca inşaat sektörü 200'den fazla alanda imalat sektörünü de desteklemekte.

Sorular ve sorunlar
Bir anlamda inşaat sektörü ihracat alanında da ağırlık kazanmakta... Geçen yıl satılan 1 milyon 200 bin konuttan 20 binini yabancılar aldı ve bu alımlar için 8 milyar dolar ödediler.
Bu çapta gelişen bir sektörün sorunları ve devlet ile siyasetten beklentileri bugünkü Kurultay'da gündeme getirilecek ve tartışılacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı ve bir konuşma yapacağı Kurultay'da, şu gibi konular açık oturumlarda ele alınacak:

Açık oturumlar
- Kentsel dönüşüme stratejik yaklaşımlar, altyapı sorunları ve eylem planı.
- Kentsel dönüşümle birlikte önümüzdeki on yılda gayrimenkulün yeni hikâyesi ne olacak?
- Kentsel dönüşümde finansman modelleri ve özel sektörün çözüm önerileri.

Terör sonrası kentler...
Türkiye'de inşaat sektörünün tüm kesitlerini temsil eden yetkililerin katılacağı Kurultay'da, Doğu ve Güneydoğu'daki terör operasyonları ertesinde başlayacak kentsel dönüşüm ve yapılanma projeleri de mutlaka gündeme gelecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van depremi ertesinde konuya yaklaşımı ve kararlılığı hatırlandığında, terörün izlerinin silineceği yeni bir dönemden söz etmek hatalı olmayacaktır.
Bugünkü Kurultay'ın inşaat sektörü için de, kentleşme alanında da yeni ufuklar açacağına inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA