Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Siyasette nöbet yine politokratlara geçti

Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve şimdi de Binali Yıldırım... Başbakanlık koltuğunda nöbet yine Teknik Üniversitelilere geçti.
Yıllar önce Recai Kutan'la sohbet ederken "Bizim gençliğimizde mühendis olmak özenilen bir hedefti. Ama sonra siyasete gireceğimi bilseydim ya hukuk ya da siyasal bilgiler okurdum" demişti. Genç kızlar için de ideal koca adayları önceleri valiyken, kaymakamken, sonraları da "Hem mühendis, hem de katı var" söylemi öncelik kazanmamış mıydı?

"GAP'ı gaptırmam"
Sonuçta "Politikacı" ile "Teknokrat"ın birlikteliğinden doğan "Politokrasi" yeniden siyasetin merkezinde... Barajları, köprüleri, tünelleri ve büyük alt ve üst yapı projelerini isimleri ile özdeş kılmayı hedefleyen siyasi kadroların bir temsilcisi de, Binali Yıldırım değil midir? Turgut Özal'ın sahip çıkması üzerine Süleyman Demirel'in "GAP'ı kimseye gaptırmam" dediğini unuttunuz mu?

Erdoğan çizgisi
Yeni Bakanlar Kurulu için ana siyasetin belirleyicisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağını artık Mısır'daki sağır sultan da duymuştur. Ama bu Bakanlar Kurulu'na yapacak iş kalmadığı anlamına gelmiyor. İcracı bakanlar, kendi alanlarındaki yatırımların zamanında tamamlanması, aksayan hizmetlerin düzeltilmesi ve yarının Türkiye'sine dönük projelerin üretimi için, bütün hünerlerini sergileyeceklerdir.

Üslup farkı
Giden ile gelen Başbakanlar arasındaki farkı ise, Binali Yıldırım'ı meydanlarda ve televizyon ekranlarında çok sık konuşurken görmeyeceğimizden verebiliriz. Bu farkın özünde ise bir akademisyen ile bir politokrat arasındaki üslup farkı bulunmaktadır.
Yeni bir hükümet ve yeni isimler, kamuoyunda bir tazelenme duygusu yaratır. Bakanlar Kurulu'nda kimlerin kaldığı ve kimlerin gittiği meselesi ise, aktif siyasetçiler dışındaki kişiler için sadece spekülasyon konusudur. Binali Yıldırım Hükümeti başarılı olursa, Türkiye de başarılı olacaktır. İşin özü budur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA