Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kuşkulardan arınmış bir dünyada yaşayabilseydik

Kuşkulardan arınmış bir dünyada yaşamak acaba nasıl bir şeydir? Bir Türk vatandaşı olarak, böyle bir dünyayı ancak hayal edebiliyoruz... Gelişmeler ne kadar olumlu yönde olsa da, kuşkulardan arındırılmış bir yarın hala uzak görünüyor.
Dün St Petersburg'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Putin görüşürlerken, "İki ülkenin arasına bıçak gibi giren uçak düşürme krizinin arkasında acaba hangi güç vardı" sorusuna cevap almış değildik. Darbe girişimi sırasında neredeyse Hava Kuvvetleri'nin tümden FETÖye bağlı pilotlarla dolu olduğunu öğrendiğimizde, Türk-Rus krizini çıkartanların da FETÖ'cüler olabileceği kuşkusu beynimizi işgal etmedi mi?

Neden beklediler?
Kuşkunun en ağırlıklı etken olduğu gelişmelerden biri de, darbe girişimi sırasına özellikle Amerika'nın neden "Bekle gör" politikası izlemesine bağlı değil mi? Rusya anında tepki koyarken, Amerika acaba neden saatlerce bekledi?
Ya da Amerika için Fetullah Gülen'le birlikte yaşamak, Türkiye ile ittifakından veya dostluğundan daha mı önemlidir?

Nasrettin Hoca'nın türbesi
Bir de içeriye dönük kuşkularımız var... Örneğin darbe girişimi sırasında yetersizlikleri açığa çıkan görevlilerin bazılarının hâlâ işbaşında bulunmaları... Türkiye Cumhuriyeti devletini tehdit eden her gelişmenin ancak bu gelişmeler saldırı noktalarına geldiği zaman fark edilmeleri... Özetle Nasrettin Hoca'nın türbesindekine benzer bir güvenlik sistemi ile devletin ve demokrasinin kendisini korumaya çalışması...
Bakalım kuşkulardan arındırılmış bir dünya biz Türkler için de var olacak mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA